DJ T - Body Language 2 (Get Physical)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Lichaamsbeweging


Inleiding: Hoewel niet voortgedreven door stevige ritmes en beats, zorgt DJ T met zijn selectie en kunde op zijn eerste mixcompilatie voor aardig wat lichaamsbewegende impulsen.

Tekst: JRN

Genre: house/techno/minimal
Bijzonderheden: De Duitse dj/producer Thomas Koch is als eigenaar van Get Physical en onder pseudoniem DJ T inmiddels doorgebroken bij de Oosterburen. Ook in Nederland heeft hij al een goede indruk achter gelaten. Nadat hij het geprezen debuutalbum Boogie Playground uitbracht is Body Language Vol. 2 zijn eerste mixalbum. In een sfeervolle en golvende mix kleeft hij minimal aan house en techno aan poppy electro en smelt dat alles ook weer aan elkaar. DJ T is ook niet bang om vocalen te gebruiken, toch doet hij dat gedoseerd. Smaakvolle poppy liedjes als Let me be me, Extralife, Horny Pony en Around the House vormen een soepele entree voor Body Language. Na Reality Check van Audio Soul Project en zijn eigen, samen met de labelgenoten van M.A.N.D.Y. gemaakte Played Runner, brengt hij het nu al vermaarde Falling Up van Theo Parrish in de Carl Craig remix in. Vervolgens bouwt hij weer af om richting Atto D'Amore van Serge Santiago te gaan - ook al zo'n plaat die op dit moment op alle dansvloeren werkt. DJ T kent zijn actualiteiten, maar het zijn vooral ook de minder bekende platen als Tango or Cash en Tahiti 80's Big Day in de bewerking van Booka Shade, waarmee hij zich onderscheidt.
Hoogtepunten: Theo Parrish - Falling Up (Carl Craig Remix) en Heiko Voss met Think about you (DJ Koze remix)
Dieptepunt: Dat DJ T denkt dat hij in zijn mix continu op en af moet bouwen, tot aan het irritante toe. Een constante lijn ontbreekt.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Toch wel een aanrader: smaakvol en dynamisch gemixt.
Oordeel: 7
Luister ook eens naar:
Get Physical - Label compilation
Tiefschwarz - Time Warp 6

Get Physical

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws