Cyantific - Ghetto Blaster (Hospital)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Niet om op te relaxen



Luisteren naar Ghetto Blaster

Intro: Na drum & bass-grootheden London Elektricity, High Contrast en Nu:Tone is het de beurt aan het dj- en producerduo Cyantific om een studioalbum op het populaire Engelse Hospital Records uit te brengen.

Tekst: DJ Sektor

Bijzonderheden: Cyantific kreeg wereldwijde bekendheid met de opzwepende plaat Reincarnation Dub, dat op dit album schittert door afwezigheid. Wat je wel op de langspeler terugvindt, is opzwepende, machinaal funkende dansvloer-drum & bass, die tot z'n enkels in de electro staat. Hospital stond tot voor kort vooral bekend om z'n soepele, opzwepende feel good liquid funk. Cyantific zorgt echter voor een opvallende stijlbreuk. De titeltrack van het album doet qua feel sterk denken aan de ruwe breakbeat-electrofusion van Rat Records, terwijl Solar Flares de luisteraar mee terugvoert naar de dagen Doc Scott's Drumz, zonder ook maar een moment gedateerd te klinken.



Jon Stanley en Matthew Whitehead aka Cyantific

Het tekent de werkwijze van Cyantific; cutting edge drum & bass-ritmes worden gecombineerd met obscure samples uit de meest onverwachte hoeken van het muzikale spectrum. In bijvoorbeeld Ghetto Blaster, Cover Story (een coproductie met Matrix), Solar Flares en Flash Back (met Logistics) pakt het fantastisch uit, maar in Riveira en Go daarentegen leidt dit respectievelijk tot cheesy fusion en zouteloze gezapigheid. Al met al levert Cyantific echter een behoorlijk volwassen en kwalitatief album af, dat als een frisse wind over de internationale drum & bass-dansvloeren waait.
Hoogtepunt: album is in totaliteit een groot drum & bass-hoogtepunt.
Dieptepunt: Het album is teveel dansvloergericht. Zet 'm niet op als je wilt relaxen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Voor de doorgewinterde drum & bass-fan is het een aanrader. Het geluid is dan wel weinig vernieuwend, maar wel lekker fris.
Oordeel: 7

Voor wie benieuwd is naar de Cyantific live experience: op vrijdag 23 juni draaien de heren samen met Matrix tijdens Subtronics in Club Rotterdam. Win vrijkaarten, stuur een e-mail naar Aart o.v.v. vrijkaarten Subtronics.

Interview Cyantific
Cyantific

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws