Lotterboys - Animalia (Eskimo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Electric punkfunk



Luisteren naar een aantal Animalia-tracks

Intro: Het klinkt als een band, maar is zo elektronisch als het scorebord van de Kuip. De stageact van de zanger is zelfs nog gekker dan zijn stemgebruik. De muziek is een mix van punk, funk, rock, disco en electro. En 'live' klinken ze zowaar nog rauwer dan op deze debuut-cd. Na hun opnamen tevergeefs bij Dj Hells Deejay Gigolo-label aangeboden te hebben, bleek er bij Eskimo wel interesse in deze muziek te zijn.

Tekst: John

Genre: Funky, punky, discorock.
Bijzonderheden: Wie zijn de Lotterboys eigenlijk? Twee Terranova-leden, Shapemod en Dj Fetisch en de onnavolgbare Paris The Black Fu, voorman van de Detroit Grand Pubahs, achter de microfoon. Na het overrompelende 'Heroine', waarvan we toch allemaal dachten dat het een eenmalige gimmick was, krijgen we nu een compleet album voor onze kiezen.
Gelukkig dit keer geen Tom Jones-imitaties, The Black Fu gebruikt zijn stem op alle andere mogelijke manieren. Via een vocoder, als ze Black Sabbaths Iron Man coveren, of, net zo gemakkelijk, als een ware ghetto neger. Scheurende gitaren, discoachtige baslijnen, vette p-funk basgitaar, strakke rockdrums en roffelende percussie: dat is de sound van de Lotterboys.
Het geheel klinkt uiterst levendig, en je hoort ook duidelijk terug dat de mannen het beginnerstadium allang voorbij zijn gestreven. Ideale act voor een festival met een gemeleerd publiek. Rockers, punkers, funkers en housers unite!
Hoogtepunt: Je kan er natuurlijk serieus over schrijven, maar dit is gewoon pure fun. Alsof de mannen in een funky punkband spelen en je plaatselijke dorpshuis op zijn kop proberen te zetten.
Dieptepunten: Ondanks dat alle nummers zeker wel wat lekkere ingredienten hebben, interesseert het me telkens geen reet als ze weer afgelopen zijn.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval dus. Leuk voor een keer, maar zeker geen must have.
Oordeel: 6,5

Lotterboys

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws