Zero 7 - The Garden (Atlantic)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Fris en fruitig



Luisteren naar The Garden

Intro: Vraag me naar mijn favoriete en meest gedraaide cd van de laatste jaren en ik zal je zonder twijfel zeggen: Zero 7's Simple Things. Alles waar ik van houd in muziek, zit er in. Melodie, soul, rijke orkestratie, erotiek, melancholie, een geweldige zanger, sublieme zangeressen en zo zijn er nog wel een paar goede redenen op te noemen.

Tekst: John

Genre: Wereldklasse luister & huiver-muziek.
Bijzonderheden: Natuurlijk kocht ik opvolger 'When it Falls' blind. Ook deze draai ik nog steeds met plezier, maar wel veel minder vaak. Net iets te veilig, net iets teveel als een warm bad. Als een plekje terug in de baarmoeder. Fijn, vertrouwd, maar niet spannend genoeg om in te blijven hangen. Zou Zero 7 op het derde album een nieuw avontuur willen aangaan? Het antwoord luidt dus volmondig: ja! Het roer gaat hier volledig om. Alle vergelijkingen, zeker wat betreft de instrumentale nummers, met een Franse groep, genaamd Air, kunnen overboord. De twee groepen liggen muzikaal gezien nu echt mijlenver verwijderd van elkaar. Waar Air de kant van het experiment koos, kiest Zero 7 juist voor de kunst van het schrijven van perfect klinkende liedjes. Ditmaal met een folkinbreng van Jose Gonzalez, gelukkig ook weer de multi-inzetbare prachtstem van Sia Furler en zowaar vocalen van Henry Binns zelf, vijftig procent van Zero 7. De accenten liggen niet zozeer meer op onderhuids kruipende soul. Het tempo ligt ook vaak een stuk hoger, en van genreafbakening is al helemaal geen sprake meer. Zonder een dansbare remix zal niet een van deze tracks meer over de dansvloer schallen, maar wat een prachtige nummers schreven Henry en Sam weer. Zonder twijfel een perfect luisteralbum voor thuis!
Hoogtepunt: Zero 7 gooit het over een heel andere boeg. En met succes. Prachtig!
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Ook voor liefhebbers van de originele Zero 7-sound: niet twijfelen, kopen dat ding, en volop genieten.
Oordeel: 8,5+ (of is dat een 9-?)

Zero 7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws