A Bugged Out Mix by Miss Kittin (Resist)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Eclectisch en gedurfd



Luisteren naar Bugged Out by Miss Kittin

Intro: Na de gevarieerde mixalbums James Holden en Jerome Sydenham is het de beurt aan Miss Kittin om eens lekker avontuurlijk te draaien. Uit de platenkeuze van haar kakelverse Bugged Out Mix blijkt dat ze niet terugschrikt van het experiment: Drexciya, The Chemical Brothers en Ricardo Villalobos komen voorbij, maar ook van Squarepusher, Biosphere en Richard Devine deinst Kittin niet terug. De kittige elektroclash die haar sound tot een paar jaar geleden domineerde, lijkt welhaast in rook opgegaan: breakbeats, techno, ambient en elektronica zwaaien nu de scepter.

Tekst: Paul

Genre: Elektronische muziek in de breedste zin van het woord.
Bijzonderheden: A Bugged Out Mix is verdeeld in een Perfect Night en een Perfect Day cd, waarmee Kittin maar weer eens aangeeft geen gebrek aan pretentie te hebben. Op de eerste gooit ze er vol de beuk in met bonkende elektrobeats van K-1 en El Loco; van waar het een kleine stap is naar het ontregelende 'Percolator' van Cajmere. Kittin houdt de vaart er in en stoot via My My en Adam Beyer door naar 'Base 6' van The Chemical Brothers, waarmee de 'four to the floor'-beat eventjes goed doorbroken wordt. 'Lost Vessel' van Drexciya wordt vervolgens naadloos ingemixt en vormt zodoende een onmiskenbaar hoogtepunt van deze eerste cd. Natuurlijk kent ook Kittin haar klassiekers. Ze blaast het stof van welhaast antieke producties als 'Don't Go' (van Awesome 3) en 'First In/First Out' (van Front 242). Als ze vervolgens Squarepusher's 'My Red Hot Car' van alle spinrag ontdoet, is de lange tijdreis door de elektronische dansmuziek compleet.



Miss Kittin

Met hangende oogleden en een stevige nadorst van de vorige nacht, kun je genieten van het gewichtsloze 'Shadows' van Wagonchrist, dat de Perfect Day op gepaste wijze inluidt. Monolake's poolcirkeltechno zorgt voor een lekker briesje en met Saint Etienne's 'Heart Failed' krijg je even later een exotische shake aangereikt. Perfect Day laat een avontuurlijker geluid horen dan de mix van de vorige nacht, en daar zijn de tracks dan ook naar. Met Richard Devine breekt de mix pas goed open. Vanaf dat moment gaat het alle kanten op. Van ijzingwekkend goede elektronica (Aphex Twin) naar ingetogen hiphop (Sixtoo) met tussendoor wat raps en dubby breaks (Alb). De ijzersterke Cassy Lee bewerking van Villabos' 'Easy Lee' luidt de cooling down in: Biosphere, Twine en Christ zorgen voor een gepast einde van een eclectische en vooral gedurfde mixdubbelaar.
Hoogtepunt: De variatie en het enthousiasme dat uit de twee mixen spreekt. Kittin selecteert gedurfde muziek op een aanstekelijke manier.
Dieptepunt: Niet noemenswaardig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Oordeel: Perfect Night: een 8. Perfect Day: een 9. Samen een 8,5 dus.
Luister ook eens naar:
Miss Kittin live at Sonar
James Holden At the Controls

Meer info:
Miss Kittin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws