Seymour Bits - The Bootypop Phantom (Magnetron Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De electropop van tegenwoordig



Luisteren naar The Bootypop Phantom

Inleiding: De goede verstaander merkt dat The Bootypop Phantom gemaakt is door de producer die de Jeugd van Tegenwoordig van muziek heeft voorzien. Zo heeft het lettertype in het cd-boekje heel wat weg van het logo van de JvT. Wederom zijn het elektronische producties, maar ditmaal zonder de gevreesde onzinnigheid van Der Jugend. Alhoewel: is dat niet Vieze Freddy die Bonparapara meebrabbelt in 'Bonparapara Attack!'?

Tekst: JRN

Genre: Elektronische pop.
Bijzonderheden: Seymour Bits is natuurlijk gewoon Bas Bron. De producer met een voorliefde voor elektronische pop en die al onder verschillende namen naar buiten heeft gebracht. Zijn eerste bekendheid verkreeg hij als Bastian, en wel met de bescheiden hit You've Got My Love (bekend van de tietenclip). En opeens was hij de Neger des Heils, de producer van de Jeugd van Tegenwoordig. Tussendoor was hij ook nog Comtron en nu komt hij uit met The Bootypop Phantom als Seymour Bits op zijn eigen Magnetron Music. Seymour Bits maakt muziek met Prince in zijn elektronische beginjaren als voorbeeld. Poppy aangelegenheden met funky electro als aanvoerlijn. En de teksten? Meestal zijn het opeenstapelingen van dezelfde kreten, zoals in 'Bonparapara Attack!' en 'Hit me with Technlogy'. Gemaakt voor op de dansvloer dus. Want de opvoerende ritmes doen ook hun werk, zoals in het gelaagde 'You must be the Bass' en 'Free'. Met The Bootypop Phantom laat Bas Bron weer horen dat hij het talent heeft om pakkende liedjes in stevige elektronische omhulsels te kunnen gieten.
Hoogtepunt: 'Free' en 'You must be the Bass'.
Dieptepunt: De soms amateuristische uitgevoerde zangpartijen. Ook Bastian zelf heeft niet de beste zangstem.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader, vooral als je de beats van De Jeugd van Tegenwoordig leuk vindt, maar de rappers niet.
Oordeel: 7
Luister ook eens naar:
De Jeugd van Tegenwoordig - Parels Voor de Zwijnen
Geigercounting - Music to do Dishes with
Laidback Luke - Electronic Satisfaction

Bastian
Magnetron Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws