Bob Sinclar - Western Dream (Yellow)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Spongebob Sinclar


Intro: Chris Lefriant, aka Bob Sinclar, laat deze keer de discobollen even voor wat ze zijn. De Fransman verruilde zijn disco-outfit zelfs voor een strooien, bluesy cowboyhoed. Toch weinig verrassend melkt hij op zijn nieuwe album de sound van de haast niet dood te draaien wereldhit 'Love Generation' verder uit. Never change a winning tune.

Tekst: John

Genre: Gewoon vet commerciele house.
Bijzonderheden: Een van Bob's allerbeste eigenschappen is zijn buitengewoon groot muzikaal absorptievermogen. Als een ware Spongebob zuigt hij alle toffe tunes die er maar worden gemaakt op. Om er daarna een kleine draai aan te geven, en het als zijn eigen krabburger te presenteren. Voor de gevorderde luisteraar zullen veel nummers dan ook een feest der herkenning zijn. Voor de veel grotere groep argeloze, veelal jeugdige, luisteraars zal Bob's sound waarschijnlijk vooral geweldig modern klinken. Hoe dat klinkt? Blues, folk, country, house en een positieve boodschap. 'Peace on earth to everyone that you meet. It could be so sweet.' Hoe dan ook kan een Milli Vanilli-lovesong als 'Miss me', een samen met Martin Solveig geschreven rocker, of een bluesy danceplaat a la Roachford, deze cd op de meest uiteenlopende plaatsen laten opduiken. Als dit geen hit wordt, vreet Bob waarschijnlijk gewoon zijn nieuwe hoed op.
Hoogtepunten: Love Generation, Tenessee, Word hold on.
Dieptepunten: Je kan er ook gewoon doodziek van worden, zo gelikt als dit klinkt. Maar laten we vooral net zo positief als Bob blijven.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, voor wie zijn house graag dampend en hapklaar opgediend krijgt. Zoek je wat meer avontuur, dan hoef je hier geen tijd aan te verspillen. Luister dan eens naar zijn oude Mighty Bob-producties.
Oordeel: In zijn soort, gemakkelijk een 8. Chris weet wel hoe je een plaatje vethard moet laten klinken.
Luister ook eens naar:
Enjoy Bob Sinclar
Africanism 3

Bob Sinclar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws