Gerd - Perspectives (LEA)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Liedjes met een kop en staart


Intro: Gerd is de naam van het project waaronder Gert-jan Bijl en Paulo Delgado hun warmere composities uitbrengen. Een fusie van funk, soul en jazz, met een duidelijke visie op wat de dansvloer tegenwoordig zoal in beweging pleegt te zetten. Mits het in de juiste club en met het juiste publiek gedraaid wordt natuurlijk.

Tekst: John

Genre: Nu-soul, -jazz & -funk.
Bijzonderheden: Muziek voor de massa maken de mannen nog steeds niet. Maar de fijnproevers onder ons weten het ondertussen wel. Gert-jan breekt graag een lans voor de muziek met de net wat moeilijkere beats. En zet daarvoor zonder scrupules een wagonlading vol zangers/zangeressen met soul in. Samen met Paulo's mooie keys is die combinatie een schot in de roos. Sfeervolle jazzfunktracks worden afgewisseld met uptempo, swingende, floorfillers. Sfeer, gevoel en een groove, het klopt helemaal. Liedjes met een kop en staart. Voor in de club, voor thuis op de bank. Fungerend als achtergrondmuziek of ideale 'pump up the volume and dance'muziek! Het kan allemaal op Perspectives, een plaat die ook internationaal gemakkelijk mee kan. Waar we ons, als landgenoten, helemaal niet voor hoeven te schamen. Drop die cd maar eens boven West-London en leg dan meteen die boekingagenda maar wijd open. Dit is de shit die ze daar diggen. En die in Nederland een veel groter publiek verdient. Klasseplaat.
Hoogtepunt: What is it, Fire in my soul, Star seed, So real, Perspectives
Dieptepunten: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Ik blijf het natuurlijk niet zeggen he? Okay, nog 1 keer dan. Klasse mix van soul funk en jazz. Zo moet dat dus. Dit kunnen alleen een dozijn Engelsen en twee mannen uit de buurt van Rotterdam.
Oordeel: 8
Luister ook eens naar:
Cool, Calm & Collective
High, Wide & Wonderful

Perspectives is vanaf dinsdag verkrijgbaar

4 Lux

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws