Ursula 1000 - Here Comes Tomorrow (ESL Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zelfoverschatting van multi-instrumentalist



Luisteren naar Here Comes Tomorrow

Inleiding: Er bestaan vele multi-instrumentalisten. Van die personen waarbij elke eerste aanraking met een nieuw instrument een routinehandeling lijkt. De snaarinstrumenten, het slagwerk of de blaasinstrumenten kennen geen geheimen voor hem of haar. Ook Alex Gimeno heeft zo'n begenadigd talent, hij verzorgde het merendeel van de muziek op zijn vijfde album Here Comes Tomorrow van Ursula 1000. Ook schreef en produceerde hij de twaalf nummers. Maar pas als je de gave om zoveel instrumenten te kunnen bespelen aan het talent om een goed liedje te schrijven kunt koppelen, kan je een geslaagde plaat maken.

Tekst: JRN

Genre: Poppy filmische variatie-dance
Bijzonderheden: Alex Gimeno is zo'n jongen die alles te graag wil. Hij lijkt zichzelf op zijn album Here Comes Tomorrow te overschatten. Hij wil laten horen dat hij muzikaal alles onder controle heeft. Maar op het album komt zijn potentie er maar af en toe uit. Hij heeft proberen te laten horen dat hij alle soorten muziek kan maken en spelen. Hij verwerkt de nageboorte van Glamrock in Hello! Let's Go to a Disco en dacht zelf zeker filmisch bezig te zijn toen hij zanger Izumi Ookawara als een soort Austin Powers 'Hello Baby' voor Kaboom! liet inspreken. Two Tone Rocka kreeg een overdreven en te gemaakte zomers dub-effect mee.
Maar net als je denkt dat dit niet meer goed komt, passeert een paar acceptabele nummers de revue. Elektrik Boogie en Mirkin the Mystic bijvoorbeeld. En de samenwerking met Los Amigos Invinsibles is een van de weinige collaboraties die bijblijft. Descarga en la Discoteca klinkt natuurlijk en gemeend, terwijl een hoop andere nummers vooral exercities in veelzijdigheid lijken. Zo van: 'Kijk mama zonder handen' en dan plat op het gelaat vallen. Op zich is de triphop-beat van Arrastao lekker loom, maar te vaak gehoord. Het Oosterse Ragnarock is nog lomer, maar gelukkig wel meer bezwerend.
Hoogtepunt: De Prince-pastische Elektrik Boogie, Boop met zangeres Barbara De Dominicus heeft zowaar wat weg van Doop en het Perzisch psychedelische Ragnarock.
Dieptepunt: Kaboom!, Two Tone Rocka, het voorspelbare Got Cha.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Twijfelgeval, de man wil te graag. Maar een paar keer komt de potentie er wel uit.
Oordeel: 6
Luister ook eens naar:
Muallem - Frankie Splits
Black Market Audio - Autorama
Kraak & Smaak - Boogie Angst

Komende vrijdag treedt Ursula 1000 op tijdens 5th Avenue/Discocult in de Sugar Factory te Amsterdam. De aanvang is 23.00, de entreeprijs bedraagt 10 euro

Ursula 1000

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws