Defected in the house - Miami 06 (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Kan het nog VETTER?Luisteren naar (& tracklisting): Miami 2006

Intro: Om de een of andere duistere reden schijn ik op de redactie de rol te vervullen van 'meest geliefde stortplaats van club-cd's'. Het ouwe vlees moet zeker eerst op, zal de gedachte wel zijn. En na de liefde voor het nogal doodgebloede broken-beat genre moet ik toegeven dat het clubgevoel me inderdaad wel erg aan het hart ligt. Tja, en dan krijg je dus vanzelf zulke dingen in je handen gedrukt.

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: Het Defected-label flikt het elke keer weer om voor een nieuwe cd-serie een gerespecteerde dj te strikken. Het enige nadeel is dat er te vaak dezelfde nummers gebruikt worden. Voor de Miami-compilatie werden echter alle registers opengetrokken. Elke bevriende dj en elk verwant platenlabel kreeg een telefoontje. Welk nummer tippen jullie als voorjaarskraker? En zo komt deze cd op de markt met het buitensporig hoge aantal van maar liefst 46 nummers, verdeeld over drie schijfjes. Beetje veel zeg je? Eigenlijk wel, ja. Maar malen we er om? Nee!
Want deze keer is het goed raak. Bijna vier uur lang kun je genieten van het ultieme clubgevoel. Van zonsop- tot ver na zonsondergang - voor elk moment is er de bijbehorende soundtrack. Het niveau ligt hoog. Als dit de maatstaf is voor de clubsound van 2006, kan het nog een mooi jaar worden. Van disco tot techno, alle krakers op een lange, lange rij.
Hoogtepunten: Echt schofterig veel deze keer. Toch maar proberen? Ehhh, Peven Everett, Dennis Ferrer, Sumo, Roy Ayers. En Ashley Beedle. En Ian Pooley. En... Enzovoort. Luister zelf maar.
Dieptepunt: Zoals het een Engelse cd betaamt, blijven er altijd wel een paar nummers iets te uplifting. Zo vrees ik dat we ook dit jaar weer niet van Blaze & Barbara Tucker afkomen. Er is zelfs al een videoclip beschikbaar.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. De beste clubverzamelaar die ik ooit heb gehoord.
Oordeel: 9+
Luister ook eens naar: Most Rated Miami

Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws