Sweet Coffee - Perfect Storm (541)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Storm in een kop koffieLuisteren naar Sweet Coffee (klik op Extra!)

Intro: Dit, alweer tweede album, van Sweet Coffee werd reeds vorig jaar bij onze Zuiderburen uitgebracht. Gelijktijdig met de verschijning van de nieuwe single 'Special Kind of Feeling' krijgt het album ook in Nederland een echte release.

Tekst: John

Genre: Housy, funky jazz-pop.
Bijzonderheden: En dat is meer dan terecht. De eerste kritieken zijn weliswaar niet al te jubelend, 'prettige opvolger van lounge', 'lekker, maar met de diepgang van mijn doucheputje', echt negatief wordt het gelukkig ook nergens. Wij laten de weegschaal eens lekker de andere kant opslaan. Het album bevat dertien nummers. En daar zit werkelijk geen enkel zwak nummer tussen. Sweet Coffee wordt geserveerd met een lekker schuimende topping. De nummers zijn gemaakt met het geraffineerde arrangement van echte popsongs. Maar het extraatje, zeg maar het koekje bij de koffie, is dat het geluid nog wel met 1 grote teen in de underground sound staat. Een plaat die dus zo de cd top honderd in kan, maar met zijn roots op de goede plek. Vanaf de opener met zijn Will Downing meets Jamie Principle-intro tot aan de nieuwe single met de onmiskenbare Innercity sound, alles klinkt uiterst commercieel, maar nog ruim binnen de grenzen van het toelaatbare. Voeg daar een sprankelende productie en een werkelijk heerlijk zwoel klinkende zangeres aan toe, en je begrijpt dat als house en jazz/funk dan toch commercieel door moeten breken, het dan op deze manier moet gebeuren.
Hoogtepunt: In ieder geval de nieuwe single: 'Special kind of feeling'.
Dieptepunten: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Geen storm in een glas water/kop koffie dus. Commercieel en soms poppy, maar met de juiste roots, en vooral met de juiste sound.
Oordeel: 8

Sweet coffee

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws