LIorca - My Playlist (Wagram)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Brede smaakLuisteren naar LIorca's Playlist

Inleiding: De Fransen zijn terug in het wondere wereld van de electronische muziek. Dat is tevens de verdienste van het Frans label Wagram, dat een nieuwe serie mixcompilaties op de markt heeft gezet. De eerste editie was afkomstig van DJ Cam. Zijn iets meer dance en technogeorienteerde landgenoot Llorca neemt het over.

Tekst: JRN

Genre: Electronica.
Bijzonderheden: Llorca bracht al platen en een studioalbum uit op F-Com van Laurent Garnier. Maar geen mixalbum. Voor zijn eerste vloeiende mixcompilatie wilde hij maar meteen zijn uitgebreide smaak op fijne wijze tentoonspreiden. Tegenwoordige favorieten als Chateau Flight en Jamie Lidell staan tegenover elkaar met een vleugje sentiment in de persoon van Tone Loc. Zijn Funky Cold Medina volgt moeiteloos 'Show You Right' van DJ Ali met T. Fuller op. Het eerste deel is vooral funky met 'Evil Vibrations' van The Rebirth, Llorca's eigen met Stefan Frank opgenomen 'All we ever have'. De sause Hollandaise komt van Seymour Bits (Bastian, Comtron, Neger des Heils) met het stevig aangedraaide 'Free'. Langzaamaan verdwijnt Llorca naar de soort minimale disco van Chateau Flight en Unai. De bewerking van Idjut Boys van Hit on you van Roundtree past ook in dat rijtje. Llorca leidt zijn luisteraar vloeiend door zijn speellijst. Deze serie lijkt zijn waarde na twee edities al te bewijzen.
Hoogtepunt: Seymour Bits - Free, Roundtree - Hit on You (Idjut Version) en Chateau Flight - Les Antipodes (Joakim remix)
Dieptepunt: Nee
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader, een mooie alomvattende compilatie
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
DJ Cam My Playlist
llorca - Newcomer

LIorca
Wagram Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws