Tom Novy - Nouveau niveau dj sessions (Kosmo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Boys & Girls



Luisteren naar Tom Novy

Intro: Tom Novy is de laatste tijd lekker bezig. Hij schrijft stukjes in Duitse bladen, draait plaatjes 'all over the world' en brengt ook regelmatig een plaat uit. In Nederland kennen we hem vooral van zijn (bescheiden) hit 'Superstar' en zijn recentste dansknaller 'Your Body'.

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: Tijd voor een mixje van deze Tom dus. Maar liefst twee cd's vol vrij recente dansvloervullers. De eerste cd bevat vooral veel zogenaamde prime time house. Vrij stevige clubhouse die het niet moet hebben van de schoonheid, maar vooral van de dansbaarheid. Stevige beats, hypnotiserende melodieen. Kortom: recht toe, recht aan house. Gemakshalve linkt Tom deze sound maar aan het mannelijke deel van de luisteraars. Vaak nogal eentonig, soms wat banaal (Dani Konig), altijd opdringerig, maar met soms een mooi luistermoment. Cd 2 is de 'Girls'-sessie. Girls staat hier dus niet voor glijerige of zoete house. Net als in het echte leven, waarin meiden zich ook niet altijd voordoen waarvoor ze gemaakt zijn. Soms voluit irritant, dan weer geraffineerd en mooi. Net wat beheerster, maar zeker net zo opzwepend. Voorwaar, die Tom is heus niet dom!
Hoogtepunt: Toch nog aardig wat lekkers. Tom & Lima, Kot's 6Pm, Timo Maas, Patrick Chardronnet, Numatic en Lindstrom bijvoorbeeld.
Dieptepunten: Dani Konig dus.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aardig. Cd 2 heeft wel heel wat leuke momenten. Maar om nu te zeggen: deze moet je echt hebben, gaat toch wat te ver.
Oordeel: 6,5
Luister ook eens naar:
Club Azuli
Roger Sanchez


Tom Novy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws