Dave Seaman - The Master Series Vol. 7 (Renaissance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Reis zonder bestemming



Luisteren naar Masters Series Vol. 7

Intro: Er zijn maar weinig dj's op deze planeet die zoveel mixalbums hebben samengesteld als Dave Seaman. Vanaf '91 zijn er maar liefst 21 dj-mixen van zijn hand verschenen. Sommigen fenomenaal, sommigen wel aardig, en een enkeling saai. Zoals dit zevende deel van The Master Series.

Tekst: Marcel

Genre: Progressive.
Bijzonderheden: Niet alleen compilatiefabriek Global Underground (waarvoor Seaman drie mixalbums samenstelde), maar ook mixalbumgroothandel Renaissance (deze cd is z'n zevende Renaissance-release) is bijzonder tevreden met vaste waarde Dave Seaman. En niet geheel onterecht. Met het in de zomer van 2000 uitgebrachte GU-mixalbum: 16 - Cape Town is helemaal niets mis. Om nog maar te zwijgen over zijn briljante mix (cd 1), afkomstig van de verzamelaar Renaissance Worldwide - Londen uit '97. Met langdurige, hypnotiserende en diepe housetracks, waarbij de link met pop en rock op een verantwoorde manier werd gelegd, drukte hij destijds zijn stempel op de steeds maar aantrekkende markt der mixcompilatie. Maar als je zoveel mixen moet samenstellen, zo vaak op zoek moet gaan naar platen die hopelijk niet op vijftig andere compilaties voorkomen, kan het spook van verval toeslaan. Zoals op The Master Series deel zeven. Het is allemaal niet meer zo speciaal wat Seaman laat horen. De producties die hij voor deze dubbelaar heeft uitgezocht - tracks en remixes van o.a. Chab, 16 Bit Lolita's, John Dahlback en King Unique - zijn stuk voor stuk oerdegelijk. Samengesmolten in een dj-mix, klinkt het geheel echter behoorlijk eentonig: als een lange zit die naarmate de trip vordert, irritanter wordt dan een onophoudelijke file op la route du soleil. Terwijl je dan nog uitzicht krijgt op een warme zomerzon, maakt Dave Seaman met foute kaastrance een einde aan een doodsaaie reis. Een reis zonder bestemming.
Hoogtepunt: Opener 'Seal Clubbing' van Charlie May (in de Sasha-remix) is wel erg fraai.
Dieptepunt: Het geheel.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger. Een dj die het voor elkaar krijgt om een aantal prima tracks te verenigen tot een saaie brei.
Oordeel: 5
Luister wel naar:
Renaissance Master Series presents Hernan Cattaneo

Dave Seaman

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws