Hospitalised - 10 Years Hospital Records

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Gru-we-lijk!



London Elektricity


High Contrast


Cyantific

Intro: De een schrijft het (al jaren) af, de ander voorspelt een opleving van een sound die begin jaren negentig zijn opmars vanuit Bristol heeft gemaakt: drum & bass. Terwijl founding fathers als Goldie, Grooverider en LTJ Bukem er eigenlijk niet meer toe doen, laten diverse dj's en producers horen dat het einde nog lang niet in zicht is. Het ultieme bewijs is disk drie van Hospital's triple-cd Hospitalised, gemixt door Cyantific.

Tekst: Marcel

Genre: Drum & bass.
Bijzonderheden: Daags voor de release van hun debuutalbum Ghetto Blaster op Hospital Records, leveren Cyantific-members Jonathan Stanley en Matthew Whitehead een mix af waar de oren nog sneller van gaan klapperen dan de beats. Het tempo ligt hoog, maar de muziek komt niet alleen tot zijn recht in de donkere, met stroboscoop verlichte kelders. De funky drums en bassen van o.a. Danny Bird, Nu:Tone en London Elektricity helpen net zo goed de spinners in de sportschool op weg. Of de legendarische Douwe Egberts drinkende oma's, terwijl ze met hun opgevoerde waggies het leven zuur maken van de scoto. Gru-we-lijk!
Maar niet alleen Cyantific schopt kont, ook labelgenoten High Contrast (die onlangs nog een strakke mix samenstelde voor de Fabric-serie) en natuurlijk eigenaar Tony Colman van London Elektricity. Met goed opgebouwde mixen - van relaxte, vocale drum & bass naar de rauwere junglevariant - bewijzen de heren dat de sound van Hospital Record niet alleen de met dreadlocks aangemeten en in legerbroeken gehesen alto's kan bekoren, maar ook de 'Jan met de drum & bass-pet' goed zal doen.
Hoogtepunt: De mix van Cyantific over het algemeen, de prachtige akoestische remix van London Elektricity's 'Rewind' in het bijzonder.
Dieptepunt: De tracks van hofleverancier London Elektricity lijken een beetje op elkaar.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader voor alle drum & bass-liefhebbers: of je nu van de Grooverider-stempel bent, of bent opgegroeid met de LTJ Bukem-sound.
Oordeel: 8
Luister ook eens naar:
High Contrast - Fabric 25
High Contrast - High Society
Plastic Surgery 4
London Elektricity - Live Gravy DVD
London Elektricity - Billion Dollar Gravy

Wij hebben vijf exemplaren op de redactie liggen. Maak kans op zo'n triple-cd door Marcel jouw alltime favoriete drum & bass-track op te sturen.

Interview London Elektricity
Hospital Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws