Dub Unlimited - Bullwackies All Stars (Wackies)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Kort maar krachtigLuisteren naar Bullwackies All Stars

Intro: Het originele album verscheen al in 1976 op het Senrab en bevat een verzameling van singles die eerder verschenen op labels als City Line, Wackies en zusterlabels als Upton, Versatile, and Earth. Skanky disco dub reggae uit de mengtafels van King Tubby die dankzij de dubaholics van Basic Channel opnieuw onder onze aandacht wordt gebracht.

Tekst: Nico

Genre: Dub
Bijzonderheden: Dat moet de lengte zijn. Zowel van de tien tracks afzonderlijk als de uiteindelijke optelsom ervan die niet veel verder komt dan de dertig minuten. Een enkele uitschieter gaat richting de vier minuten maar veel vaker blijft de klok stilstaan na twee tot krap drie minuten. Al is de kwaliteit van de verzamelde tracks er gelukkig niet minder om. Traditionele zeventiger jaren core rhythm tracks uit Jamaica die door de mengtafel van King Tubby zijn gegaan. En dat betekent metersdikke baslijnen, drums, het overbekende skanky orgelgeluid en ter verhoging van deze lome feestvreugde wordt er spaarzaam gestrooid met bijvoorbeeld Baba Leslie's Black Horns op de opener 'Black Heart Dub' of de damesvocalen van The Love Joys op 'Disco Dub' en 'Hurricane Not I'. Een half uur lang mellow grooves, lome sferen en wegebbende mengtafelkunsten. Heerlijk.
Hoogtepunt: De gedachte dat er nog vele uren van dit materiaal in de archieven liggen opgeslagen en dat dat beetje bij beetje opnieuw wordt uitgebracht
Dieptepunt: Om wat te zeiken te hebben, een half uur is niet lang.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 8

Luister ook eens naar:
Michael Rose - African Dub
Horace Andy - Exclusively
Prince Douglas - Dub Roots
Wackies Volume 2


Meer info: Basic Channel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws