Geigercounting - Music to do the dishes with (Supertracks)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Volg het elektriciteitsdraadje


Inleiding: In het popbandje Coparck moet toetsenist Maurits de Lange zich aanpassen aan de rest. Maar thuis draait hij na de afwas gaarne aan de knoppen van zijn apparatuur op zolder om dance te maken. Hij doet dat zo vaak dat hij van zijn probeersels een album heeft gemaakt.

Tekst: JRN

Genre: electro, techno, big beat
Bijzonderheden: Doordat de tracks op het album vloeiend in elkaar overlopen, lijkt Music to do the dishes with 1 luistertrip. Maar het album bevat wel degelijk veel verscheidenheid. Electro is de inspiratie geweest voor de tracks 'Today's Announcements' en 'Talking Walls', techno lag ten grondslag aan 'Heartsugar'. Daartussenin is het banjo-gedreven 'The Ultimate banjo-anthem for a perfect horse-ride' gestald. Gelukkig heeft het nummer heel wat meer weg van 'Involver' van The Grid dan 'Cotton Eye Joe' van Rednex. Geigercounting pakt het elektriciteitsdraadje al snel weer op met 'Guru' en 'Arrival at dreamstation no 1'. Opvolger 'Something that you.....eh know' had misschien best wel op Dig your own Hole van The Chemical Brothers gepast. Het laatste deel van het album kiest Geigercounting voor ruimtelijke techno.
Hoogtepunten: De beklemmende electro op 'Today's announcements', 'Guru' en 'Talking walls'. En de tijdloze techno op de twee delen van 'Arrival at dreamstation'.
Dieptepunt: 'Shocked' is wel erg melig; een soort happy hardcore deuntje. Ook de sample uit Go to sleep baby is een beetje kinderachtig. Gelukkig komt de sample alleen maar voor in het begin. De rest van het nummer is eigenlijk prima.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Je verveelt je niet met al die stijlwisselingen.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar: Anthony rother - das ist elektro, dr. Lektroluv - Elektrik Planet & The Chemical Brothers - Push the Button

De releaseparty vindt op 18 februari plaats in Ekko te Utrecht met een zeer speciaal programma. Vanaf 19.30 gaat Geigercounting een Penne alla Matriciana bereiden. Natuurlijk doet hij vervolgens zelf de afwas. Ook Durk Attaturk doet mee en na afloop van de presentatie volgt er een editie van Diep in de groef met De Gemene Mixmeesters.

Geigercounting

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws