Tribal mix vol.4 - Mixed by Philippe B (Wagram)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vette club(s)hit(s)



Luisteren naar Tribal mix 4

Intro: Het vierde deel in deze serie is van de hand van de Franse dj Philippe B. Een man die al heel wat jaren achter de decks te vinden is. Maar waarover verder weinig te melden was. Tot vorig jaar. Eigen producties en diverse mix-cd's zetten zijn hoekige tronie eindelijk ook eens in schijnwerpers. En zo is hier dan na voorgaande delen van David Vendetta, Steve Angello en Robbie Rivera, Philippe's eigen 'Tribal Mix'.

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: Als het waar is dat de dj in zijn mix een verhaal probeert te vertellen, is het thema van Philippe's verhaal er een van een werkelijk kinderlijke eenvoud. Geen spannende opbouw en geen slingerwegen naar een spannende climax. Vijf minuten zomerse gitaargeluiden van Axwell en dan gaat de beuk er 75 minuten lang in. Tribal is hier dan ook een vrije interpretatie voor puur op beats drijvende platen. Je weet wel: primetime house voor de dansvloer dus. Geen kippenvel, maar wel volop zweet op je voorhoofd. Hoxton Whores, Antoine Clamaran, Yoshimoto/Trentemoller, Sikk, Raw Shape, Roger Sanchez/Superchumbo, Philippe zelf en nog vele anderen laten de bassen blazen en de beats bonken. Als tribal de nieuwe term voor moddervette, maar verder nogal hersenloze dansvloervullers is, rest je nog maar 1 conclusie: missie geslaagd!
Hoogtepunt: Het stof is weer eens van mijn woofers afgeblazen.
Dieptepunten: Weer een plaat met een 'Let the music play' sample! Kap nou eens met dat herkauwen van die veelte vaak gebruikte acapella.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een aanrader als je zin in vette club(s)hit(s) hebt. Evenwel ook een cd die je waarschijnlijk net zo makkelijk weer in een hoek gooit. Om er daarna nooit meer naar om te kijken.
Oordeel: 6,5
Luister ook eens naar: Afterdark by Tom Stephen & Roger Sanchez

Wagram

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws