Duplex - Late Night Driving (Clone)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Detroit in Rotterdam



Luisteren naar Duplex

Intro: Speedy J, Secret Cinema en Joris Voorn zijn wellicht de bekendste artiesten uit de Rotterdamse technoscene. Maar er gebeurt nog zoveel meer in de grootste havenstad van Europa. Met name het duo achter Duplex is goed bezig. Late Night Driving is het langverwachte debuutalbum van John Matze en Chris Aarse. De jarenlange ervaringen in de studio hebben geresulteerd in een warme plaat van goede kwaliteit.

Tekst: Iddo

Genre: Detroit techno
Bijzonderheden: De mannen van Duplex produceren al flink wat jaren muziek. Toch zijn ze maar bij een select groepje mensen bekend (varierend van dj's en andere muziekfreaks tot vrienden en bekenden). Enigszins begrijpelijk, want tot dusver is er nog geen studioalbum verschenen dat als visitekaartje kan dienen. Maar met het langverwachte debuutalbum Late Night Driving zet Duplex zichzelf definitief op de technokaart. Net zoals op de voorgaande vinylreleases is er op dit album plaats voor de warme en soulvolle technovariant met een duidelijke link naar Detroit. Aangenaam luistervoer dat op ieder moment van de dag van pas kan komen.
Maar de heren zullen met dit album verder reiken dan de huiskamer of I-pod. Ze beschikken over een strakke live-act, die met het geluid van Late Night Driving menig club op z'n kop zal zetten. Voor het Nederlandse technoklimaat is het bevorderlijk dat er naast Delsin, meer labels zijn die zich hard maken voor warme en soulvolle techno. Wat dat betreft mag het Rotterdamse Clone in zijn handen knijpen met een talentvolle act als Duplex in de gelederen.
Hoogtepunt: Van de eerste tot de laatste minuut.
Dieptepunt: Voor een dergelijk debuutalbum niet relevant.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Oordeel: 8,5
Luister ook eens naar: Planet Delsin - Interstellar Sounds of Stardust

WIN WIN WIN. Maak kans op een gratis album, en stuur Menno het goede antwoord op de volgende vraag: Wat zijn de exacte namen van de producers achter Duplex?

Meer info:
Duplex
Bleep


Bootleg dj cafe aan de Rotterdamse Mauritsweg viert deze maand haar zevenjarig bestaan. Dat wordt ieder weekend gevierd met op vrijdag 24 februari een Grammar party. Daar zullen Duplex en Kevin Reynolds uit Detroit live optreden en T!M, Bas roR en Louis de warme muziek achter de decks verzorgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws