David Piccioni presents Club Azuli (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Clubhits



Luisteren naar (tracklist) Club Azuli

Intro: Azuli timmert al zo'n vijftien jaar aan de weg. Met spraakmakende compilaties als Another Late Night, Late Night Tales en de wel heel mooie serie Choice - a collection of Classics. Daarnaast is het voor label-head-honcho David Piccioni een ware levenstaak geworden ons, via diverse mixalbums, voortdurend op de hoogte te houden van de meest recente stand van zaken op clubgebied.

Tekst: John

Genre: Clubhouse.
Bijzonderheden: Jaarlijks verschijnen er wel een paar door hem samengestelde overzichten. Onder commercieel aantrekkelijke namen als bijvoorbeeld Space Ibiza. De nieuwste serie heet dus Club Azuli. Er zijn twee verschillende releases: een gemixte dubbel-cd voor thuisgebruik en een uiterst bruikbare, ongemixte, dubbellaar voor bijvoorbeeld dj's die met cd-spelers mixen. 1 nummertje minder, maar dan heb je wel de volledige versies. En laat de platenkeuze deze keer ook nog eens verrassend goed uitpakken! Er wordt gestart met wat lekkere lichtvoetige platen van Full Intention, Rasmus Faber, Hard-Fi en Ian Carey. Daarna gaat het al wat steviger met Fuzzy Hair en floorfiller Who's Who. En een paar flashbacks naar vroeger, met een Todd Terry- en een Fast Eddie remake. Uiterst effectief, maar helaas wel verre van origineel.
Cd 2 graaft soms ook al, maar dan net iets prettiger, terug in het verleden. Jacques Lucont haalt Depeche Mode door de eighties-remixmolen. En Lindstrom, en Booka Shade met zijn Moby-remix, laten de Giorgio Moroder-discosound weer herleven. Verder nog wat uiterst prettige tech-houseplaten van bijvoorbeeld Nick & Danny Chatelain, volslagen over the top trouwens, Pryda, aka Eric Prydz en Freeform Five versus Alter Ego. Al met al een mooi stelletje bij elkaar. Goed voor een hele hoop dans- en draaiplezier.
Hoogtepunt: Behoorlijk wat. Zie hierboven.
Dieptepunten: De toch wat al te gladde tracks van Britallics en Jesse Garcia.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Over de eeuwigheidswaarde valt wellicht te discussieren, maar dit is wel een uiterst mooi overzicht van recente en aankomende clubhits.
Oordeel: Een 8-
Luister ook eens naar: Space Ibiza 2005

Azuli

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws