Various - Electric Calm V.3 (Global Underground)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sfeerverhogend


Intro: Om nou te zeggen dat de sensualiteit en seksualiteit van deze selectie afdruipen, nee, dat zeker niet. Zet hem dan ook niet op om je geliefde in hogere sferen te brengen. Zo gemakkelijk maakt Electric Calm V.3 het je niet. Dat zul je toch echt zelf moeten doen. Maar als de zindering al in de lucht hangt, iedere streling tot kippenvel leidt en tongen elkaar gretig vinden, dan is het een goed moment voor de ontspannen plaatjes van Electric Calm op de achtergrond.

Tekst: Nico

Genre: Ambient, chill
Bijzonderheden: Terwijl jij je verwondert over haar zachte huid en de aangename rillingen die iedere aanraking veroorzaakt, laat Trafik dik negen minuten lang met de opener 'Elegant Suite' zijn pianoklanken in de diepte vallen en langgerekte synthesizerklanken vol begeerte over zijn zacht kwetterende ritmes zweven. Derek Howell neemt het op sublieme wijze over met het sfeervolle 'Frijoles Frescos' en begeleidt de oplopende spanning met traag slepende beats, wonderlijke melodieen en meeslepend pianospel. Je zou bijna vergeten waar het kippenvel vandaan komt. De ritmes worden intenser dankzij SJ Eseau die de Indiase tablas meebrengt. Al teveel quasi interessante zweverigheid ligt op de loer, maar dat neem je, met het gewicht van haar zachte borsten in je handen en je tong zachtjes rondraaiend rond haar tepels, absoluut voor lief. En terwijl de spanning groeit en begeerte haast vanzelfsprekend overgaat in lust, nemen ook de ritmes in intensiteit toe. Lippen vinden elkaar. Tongen draaien wellustig in het rond als Pako & Frederik hun beats als grote regendruppels tegen het raam laten kletteren. Binnen is het warm en weldadig. Kon het maar altijd zo zijn.
Hoogtepunt: Derek Howell's 'Frijoles Frescos' en afsluiter 'Mercury' van Twisted Air.
Dieptepunt: Eenmaal aangekomen bij het tenenkrommende 'Never Be The Same' van Kevin Swain heb je andere dingen aan je hoofd. En dat is maar goed ook.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 7.5
Luister ook eens naar: Electric Calm V.2

Meer info: Global Underground