Ursula Rucker - Ma'at mama (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Neem regelmatig een balansdag


Luisteren naar Ma'at Mama


Intro: Ursula's derde album heet 'Ma'at mama'. Een beetje een vreemde titel. Wel, ma'at verwijst naar een oude Egyptische godin. Maar in Ursula's geval vooral naar het principe achter ma'at. Het vinden van goedheid, waarheid en vooral: balans!

Tekst: John

Genre: Hiphop.
Bijzonderheden: Terwijl de cd draait, probeer ik een balans in mijn hoofd te vinden. Aan de ene kant schieten gedachten als: leer toch eens zingen, azijnpisser, turn the music up, life's a bitch en, zeur niet zo, door mijn hoofd. Aan de andere kant voel ik diep respect, bewondering, medeleven, en, een gevoel dat dit dus nog echt refereert aan hiphop zoals het ooit bedoeld was. Ursula neemt zoals gewoonlijk weer geen blad voor de mond. Alles en iedereen krijgt er van langs. Het Amerikaanse systeem, gewelddadige mannen: weg ermee! Geslachtsorganen worden geanalyseerd, helden worden geroemd. Ursula dicht er weer ouderwets op los. Of je het er nou mee eens bent of niet, vaak heeft ze wel een punt en zegt ze het in ieder geval 'out loud'. Voor een gemiddelde Nederlander is het wel zaak om je oren goed open te houden. Of de teksten er bij te pakken.
En there you have it. Het moeilijke aan deze cd. De muziek is grotendeels begeleiding voor de teksten. Afgezien van vooral de eerste paar nummers, is het ook niet veel meer. Aardige achtergrondtunes in dienst van de tekst. Voor een muziekliefhebber is er verder niet veel eer te behalen. Ghetto- en discriminatieproblemen zijn zeker geen pretje. Maar voor de meesten van ons ver van hun bed .Dus als jouw grootste zorg het invullen van je collectieve ziekenfondsformulier is, check before you buy!
Hoogtepunt: Rant(hot in here). Ursula zingt en de muziek funkt er op los.
Dieptepunten: Soms veel geblaat en weinig wol.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Hou je van 'Poetry' en ben je goed in Engels? Luister gerust eens. Hou je van muziek voor de muziek? Blader dan lekker verder.
Oordeel: 6,5. Het kan mij helaas niet meerdere keren boeien. Maar wel zo af en toe eens.

Ursula Rucker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws