Samuel L Session again on Monoid (Monoid)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Techno zoals die hoort te zijn?



Luisteren (+ tracks) naar again on Monoid

Intro: Als ik organisator van een technofeest zou zijn, dan wist ik het wel. Iemand die gegarandeerd op de playlist zou staan, is Samuel L Session. Tijdens een set van deze Zweedse mixmeester hoef je er in ieder geval niet voor te vrezen dat de boel inkakt.

Tekst: Marcel

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Ondanks dat de gemiddelde technoliefhebber zichzelf tegenwoordig apathisch voortbeweegt op krakerige beats en knisperige geluiden, laat Samuel L Session met zijn tweede mix voor de On Monoid-serie horen dat er ook nog ouderwets gesprongen kan worden op funky technomuziek. Omdat dit niet echt de sound van deze tijd is, grijpt de Zweedse dj/producer genoodzaakt terug naar de wat oudere producties. Varierend van Dave Clarke's tijdloze beuktechno op 'The Wiggle' tot de percussietechno op de Jeff Mills-ripoff 'Human-ised' van Steve Rachmad. Verder komen we een oude Carl Craig tegen, al staat dat niet op de tracklist. (Welke technopurist helpt? Het nummer 'Popero 01' van Renato Cohen is toch gewoon een opgepitchte versie van Paperclip People's 'The Climax?')
De klassieke technoplaten met een duidelijke Detroit-sound worden gecombineerd met nieuwe bijdragen van artiesten die de recht-toe-recht-aan-techno niet in de steek hebben gelaten. Mannen als Joris Voorn, Alexander Kowalski, Deetron en natuurlijk Samuel L Session himself. Niet alleen de mixtechniek en platenkeus van deze Zweed zijn dik in orde (31 tracks worden naadloos aan elkaar gemixt), ook zijn eigen, weliswaar bij Jeff Mills afgekeken, producties swingen de technopan uit.
Hoogtepunt: Ik kan niet kiezen tussen Deetron's percussieorgasme op het nummer 'Suave' en het prachtige 'Human-ised' van Steve Rachmad (meets Jeff Mills).
Dieptepunt: Dat dit soort mixalbums niet meer zo vaak worden uitgebracht.
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Aanrader. Techno zoals die hoort te zijn?
Luister ook eens naar: Deetron in the Mix & Oxia - Vital Session a housytechno mix
Oordeel: 8

Samuel L Session

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws