Roy Ayers - Virgin Ubiquity Remixes (Rapster/BBE)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een f*ck*ng meesterwerk!



Luisteren naar & tracklisting Virgin Ubiquity Remixes

Intro: De niet eerder uitgebrachte nummers van Roy Ayers bleken niet alleen een schot in de roos voor platenlabel BBE, ze waren ook nog eens goed genoeg voor menig jaarlijstje. Wat een soul droop er van deze producties af! Niet van deze tijd! En op een dag, in december 2005, viel er hier ineens een remix-promo-cd op de mat. 10 full length remixen door zeker niet de minste producers.

Tekst: John

Genre: Soul en funk met een 2006 twist.
Bijzonderheden: Blij verrast door zoveel gulheid van het doorgaans in geluidsfragmenten grossierende label (wat de promo's betreft) ging hij subiet de speler in. Maar met in mijn achterhoofd de spetterende soul & funk van Roy's originele opnamen kon ik toch niet meer dan lichtelijk teleurgesteld zijn. Een makkelijke cash-in dan toch? Een paar uitschieters, en een stel middenmoters helaas?
Een paar dagen voor de release kon ik dan toch nog de hand leggen op de officiele tracks. En bleken er ineens 22 remixen uitgesmeerd over 2 cd's voorhanden te zijn. En wat voor een tracks! Goddome, wat een nummers, wat een remixen! Echt de creme de la creme, de vetste van de allervetsten, die zich hier in hun eigen stijl uitleven op Roy's nummers. Een genot voor het oor. Een update in de sound van nu. De soul van toen en de productie van vandaag. Klik de tracklist hierboven aan, luister en geniet alvast. En bereid je voor op een lange wachttijd. Want ik ben de eerste die het (waarschijnlijk) enige exemplaar bij jouw Free Record Shop maandag, 30 januari, ga reserveren. Jammer voor je!
Hoogtepunt: De echte tracklisting.
Dieptepunt: De promo. Zo ga je toch niet om met mensen die jouw product moeten promoten?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. De eerste binnenkomer voor de jaarlijst van 2006.
Oordeel: BBE, ga je schamen voor je promo's. Ik had de promo waarschijnlijk een ruime 6 gegeven, de echte cd geef ik echter zo een 9! Een f*ck*ng meesterwerk.
Luister ook eens naar: Virgin Ubiquity 2

Roy Ayers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws