Renaissance 3D - Satoshi Tomiie (Renaissance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tweedimensionaal


Intro: Het Engelse label Renaissance brengt al vanaf 1994 verzamelaars uit. Sinds die tijd verschijnen er regelmatig nieuwe series. Zoals The Masters, Worldwide en The Anthems.
Het label kroop daarbij steeds meer de progressive-hoek in. Hoewel in Engeland nog altijd populair, kreeg dit genre in Nederland werkelijk geen voet aan de grond. Boxen met drie cd's, vol lang uitgesponnen versies, die vaak op een enkele uitschieter na niet te verteren waren, verdwenen hier in de twee-halen-een-betalen bak. Moeilijk te verkopen cd's dus. Met een hoge productieprijs bovendien. Probeer daar maar eens een hitje van te maken.

Tekst: John

Genre: Club, progressive en classics.
Bijzonderheden: Renaissance probeert het anno 2006 eens met een wat serieuzer te nemen concept. De 3D-serie. Neem een Dj. Vraag hem een clubset aan elkaar te draaien. Zijn eigen remixen nog eens te remixen. En een duik in zijn platenkast te nemen, om daar zijn favorieten uit te trekken. (Je had het zelf kunnen verzinnen.) Daarvoor heb je natuurlijk wel een dj met flink wat muzikale bagage nodig. Entree Satoshi Tomiie. Satoshi draait al jaren mee als lid van de New Yorkse Def Mix-crew. Samen met Frankie Knucles en David Morales drukt hij nog regelmatig zijn stempel op de dansmuziek.
Zijn clubset op cd 1 mag er zijn. Disco, house en electro-techno komen allemaal aan bod in een zinderende mix. Of er ook klassiekers tussen zitten valt nog te bezien, maar prettig klinkt het in ieder geval wel. Op cd 2 neemt Satoshi zijn eigen remixen nog eens opnieuw onder handen. Helaas wordt hier gekozen voor het typische, eentonige, Renaissance-geluid. Als je de beschikking hebt over zulke goede tracks, maar je gooit overal dezelfde saus overheen, is dat doodzonde. Maar gelukkig laat Tomiie iedereen meegenieten van een heerlijk setje bestaande uit zijn favoriete platen door de jaren heen. Prachtige funkplaten, koele discostampers, klassiekers in de dop, echt een geweldige cd!
Hoogtepunt: Cd 3, 'Thuis', is een genot om naar te luisteren.
Dieptepunten: Hoewel voor de originele doelgroep een herkenbaar fenomeen, is cd 2 een zware tegenvaller. Met de meest aansprekende tracklisting net zo makkelijk de minste cd van het trio.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Jammer van cd 2. Toch niet zo driedimensionaal als het had kunnen zijn. Maar de andere cd's zijn zeker aan te raden.
Oordeel: Cd een krijgt een 7. Cd twee een 5 en cd drie een 9. Het totaal gedeeld door drie, levert maar een 7 op. Gooi cd twee weg en het wordt een 8.
Luister ook eens naar: Hernan Cattaneo, Nic Fanciulli & Deep Dish

Meer info (& tracklisting):
Satoshi Tomiie
Renaissance

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws