Maxence Cyrin - Modern Rhapsodies (F Com)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Pianohouse



Luisteren naar Maxence Cyrin

Intro: Maxence, spreek zwoel uit: Mak-sanssse, interpreteert het verschijnsel pianohouse wel heel strikt. Klassieke housenummers, louter en alleen op piano gespeeld. Zodat house bijna echt klassiek wordt. Zoals vele andere platen met een F-Com-sticker er op, is dit geen standaardwerkje. Echter na het moeilijk te verteren Sao Paris en de immer ondoorgrondelijke Mr.Oizo, is het nu eindelijk weer eens echt raak!

Tekst: John

Genre: Klassieke pianohouse.
Bijzonderheden: Neem veertien klassiekers uit de house, een pianist die een nummer kan herarrangeren en geef die man een vleugel. Je weet wel, zo'n brede piano die iedereen alleen al voor de sier in huis zou willen hebben. Onder meer verkrijgbaar in zwart en wit. Maar die door zijn formaat eigenlijk alleen maar op zolder past. En daar wil je hem nou juist niet hebben. En dus komt 'ie er ook niet. En staat hij eigenlijk bijna bij niemand. Gewoon een maatje te groot. Zo eentje dus.
Maxence is de trotse bezitter van zo'n instrument. En speelt daarop zijn eigen interpretaties van Aphex Twin. Van LFO, Rolando, Moby, Sabres of Paradise en Massive Attack. Maar ook van veel 'plattere helden' als Felix, Gusto en T99. En dat klinkt eigenlijk prachtig. De eerste luisterbeurten onderga je zelfs met open mond. Zo zou jij ook wel piano willen spelen. En mag dat ding zelfs op je zolder staan! Maar ja, les nemen he!? Enfin, Maxence pikt de essentie uit een nummer, vertaalt het naar piano, en zet in krap drie minuten een volslagen nieuwe interpretatie neer. En hij doet dat met gevoel. Soms laat hij zich helemaal meeslepen. Dan beuken zijn voeten mee op de pedalen. En horen we bijna een echte beat. Is ook niet erg. Hij geniet, en wij genieten lekker met hem mee.
Hoogtepunt: Heerlijk dit. Als het nieuwtje er voor jezelf af is, kun je er je (schoon)ouders, vrienden en buren nog eens mee verrassen. En daarna doet hij het weer goed op de zondagochtend.
Dieptepunten: Welnee.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Oordeel: 8
Luister ook eens naar: Novanova - Memoires (F Com)

F Com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws