Supperclub presents The End (United)

Partyscene Redactie | 11 december 2006
music

Grafmuziek?
Luisteren naar Supperclub presents The End


Intro: Een paar maanden geleden plofte er een rouwkaart op de deurmat. Dat is altijd even schrikken. Er zat ook een cd'tje bij. Ik dacht: dat is vast iemand die voor zijn dood het muzikale gedeelte van zijn afscheidsceremonie op cd heeft gebrand. Die gedachte klopte deels. De afzender, de Amsterdamse Supperclub, draagt haar gelijknamige cd-serie naar het graf. Daarvoor in de plaats komt een gloednieuwe serie, waarvan de eerste cd-release eind februari van het volgende jaar verkrijgbaar zal zijn. Voordat het zover is, kunnen we chillen (cd1) en dansen (cd2) op het geluid van Supperclub presents The End.

Tekst: Marcel

Genre: Downtempo
Bijzonderheden: Van chef afwas tot dj-ster. Het heeft iets weg van 'The American Dream'. Het overkwam Jurr en Roelove, twee doodnormale jongens uit Amsterdam. De heren hebben altijd een ondergewaardeerde rol gespeeld binnen het Supperclub-imperium, maar zijn misschien wel verantwoordelijk voor het succes van de eet-, drink- en dansgelegenheid. Vierhonderdduizend Supperclub-cd's gingen er al wereldwijd over de toonbank. Natuurlijk mede als gevolg van de gelikte vormgeving van de doosjes, maar vooral vanwege de relaxte muziek, geselecteerd door twee dj's met een eigenzinnige smaak. Vanaf het moment dat deel 1 in de winkel lag, steeg het aantal reserveringen voor het restaurant zo hard, dat de nieuwe afwassers de enorme stapels vieze vaat niet meer konden verwerken. Zodoende werden Jurr en Roelove, die hun collega's genoodzaakt terzijde stonden, gedegradeerd tot 'dishjockeys'. Dat betekent zoiets als het deponeren van borden, bestek en glazen in de afwasmachine, om vervolgens snel even een nieuw plaatje of, in het meest schrijnende geval, mix-cd op te zetten. Het is verre van ideaal, maar als het weer storm loopt in de Supperclub, hebben de heren dishjockeys met het laatste deel van Supperclub Presents Lounge een dubbel-cd in handen die de avond muzikaal in goede banen zal leiden. Cd 1 bestaat uit een bonte verzameling gevarieerde downtempo-tracks van o.a. Tosca (ouderwetse K&D Sessions-stilo), Nitin Sawhney (worldmusic) en Wagon Christ (jazzy, instrumentale hiphop). Cd 2 is bestemd voor de wat latere uurtjes, om de calorieen van het voer dat eerder die avond naar binnen is gewerkt, te verbranden op de dansvloer. Dat lukt prima met prachtige (deep)houseplaten van o.a. Tiefschwarz, Ame en Julien Jabre.
Hoogtepunt: Julien Jabre met 'Swimming Places'.
Dieptepunt: De laatste klank van een prachtige cd-reeks.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Net als goede compilatiereeksen van Alfred Bos en zijn kompaan Monte la Rue, steekt de Supperclub-reeks met kop en schouders boven al die andere lounge-series uit.
Oordeel: 8-
Luister ook eens naar: Enrico Riva & Monte la Rue

Tracklisting:
la salle neige
01 late night sneaky - fuzzy green stoplights
02 ronny jordan - brighter day
03 dragonfly - voice of unity
04 jurr & roussia - 7 diamants
05 cosmic rocker - thank you larry
06 water - in my mind
07 urbs - so weit
08 cobblestone jazz - gumbordinary
09 tosca - rondo acapricio
10 nitin sawhney - dead man
11 augustus snow - now y'know (it's true)
12 hairy diamond - givin up
13 deadbeat - n'importe quoi
14 i.n.t. - dickriders
15 wagon christ - saddic gladdic

le bar rouge
01 julee cruise - you're staring at me
02 ennio morricone - come maddalena
03 blackjoy - la stache
04 case woo - polyester cookies
05 tony anderson - marzipan ladder
06 ross couch - latin fusion
07 mr.v - jus dance
08 tiefschwarz feat. ed laliq - wheels of fortune
09 alan luna - the problem
10 m.a.n.d.y. - put put put
11 Ame - mifune
12 julien jabre - swimming places
13 37.2 celcius - cabrio

Supperclub

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws