Luftkastellet - 3 (Music For Dreams)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

'Hippe' balkanloungeLuisteren naar Luftkastellet

Intro: Er was eens... een hagelwitte envelop. Van buiten net zo onbetekenend als elke andere witte envelop. Maar nadat ik deze opende, en er een zomers uitziende promo-cd uithaalde, gebeurde er iets ongelooflijks. Het hoesje dat maar opzwol en opzwol, nam allengs de vorm van een luchtkasteel aan. Vanaf de kantelen schreeuwde de kasteelheer, en naar later bleek de restauranteigenaar, me toe: luister hier maar eens naar, gij recensent, a revolution is at hand! Mijn cd-kast gevuld met Buddha Bars, en menig deel van Cafe del Mar, inspireerde me tot deze cd. Vanaf nu telt ook het Deense strand als chill-out locatie mee!

Tekst: John

Genre: Chill out muzak.
Bijzonderheden: Wat krijgen we nu weer? Zou Denemarken dan het nieuwe Ibiza worden? Gaan we voortaan vanaf het Deense strand de zon in de zee zien zakken? Toen de kasteelheer me plots een menukaart aanbood, en vroeg wat ik wilde drinken, belandde ik meteen weer met beide benen op de grond. Restaurant-bar 'Luftkastellet'. Gewoon een lekker muziekje voor bij het eten dus. Verzorgd door het Deense label Music for Dreams. Menusamensteller Kenneth Bager deed een greep uit de catalogus en regelde ook nog wat andere artiesten. Het aanbod is net genoeg om je oren gespitst te houden tijdens het eten. Kenneth switcht van rustige niemendalletjes soms ineens over naar een wat stevigere sound. Dat zijn dan ook gelijk de leukste momenten. De ambient-techno van Mylo en de kletterende Louie Vega remix van 'The heart is a lonely hunter' stijgen mijlen ver boven de rest van dit luchtkasteel uit. De rest blijft nogal laag bij de grond. Tamme kastanjes in plaats van wild zwijn. Gehaktkruiden waar fijne specerijen hadden kunnen zitten. Gemiddelde albumtracks, melige vullers, 'hippe' balkanlounge en zelfs de nieuwe Nickelodeon tune doen me uiteindelijk maar snel om de rekening vragen. Wordt het toch maar weer een last minute richting het zonnige zuiden, vrees ik.
Hoogtepunt: Thievery Corporation - The heart is a lonely hunter (Louie Vega remix)
Dieptepunten: Meerdere, maar ik noem speciaal 'Hess is More'. De humor wel heel erg ver voorbij.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Afrader, een wel heel hoog muzak gehalte. Leuk voor bij het eten een keertje, maar om hem ook nog eens voor je plezier aan te schaffen?
Oordeel: 4,5
Luister ook eens naar: Man-Ray

Music For Dreams

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws