Peven Everett - Latest Craze Pt. 1 (Traffic)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

(P)even rustig aan



Luisteren naar Latest Craze pt. 1

Inleiding: In het verleden verleende de zoetgevooisde zanger Peven Everett geregeld zijn stem aan producties van Roy Davis Jr. Resultaat daarvan zijn vele singles, waarvan tracks als 'Gabrielle' en 'Watch Them Come' bij de soulvolle househeads het meest tot de verbeelding zullen spreken. Als Peven zijn eigen ding kan doen, richt hij zich op rustige soul, getuige zijn discografie - waaronder nu ook het album Latest Craze.

Tekst: JRN

Genre: Soul.
Bijzonderheden: Peven Everett brengt zijn laatste bevlieging: Latest Craze (Part 1) uit via zijn eigen kleine platenmaatschappij Traffic. Ook het resultaat is 'klein'. Met minimale middelen - een drumcomputer en een paar instrumenten - laat hij dertien rustige, intieme nummers horen, waarin hij, naast zijn scherpe stem, regelmatig zijn producertalent laat gelden. Bijvoorbeeld met wat fijne toetsaanslagen tijdens een solo in 'Don't Go'. Maar op het merendeel van het aanbod houdt hij het simpel en bouwt hij de nummers rustig op. Al waagt deze alleskunner zich soms zelfs aan een rap en gebruikt Peven naar het einde toe wat vaker drumritmes met meer tempo.
Hoogtepunt: Het uitgebreide 'Streetwalker'. De eerste vocalen worden enkel begeleid door straatgeluiden, waarna de prachtige pianoakkoorden invallen. Verder het pakkende 'Gin Dancer' en 'See Saw'.
Dieptepunt: De soms eenzijdige ritmes, zoals in het nummer 'Dillusional'.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Een klein simpel en intiem album. Niet meer en niet minder.
Oordeel: 7
Luister ook eens naar: Gilles Peterson, Crimejazz & Carl Hancock Rux

Peven Everett

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws