Madonna - Confessions on a Dance Floor (Warner)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Gimme, Gimme, Gimme


Intro: Overdag een gebloemjurkte tuthola met tuthola-brilletje en dito knotje die haar onschuldige kinderboekjes lieflijk aan de pers presenteert, 's avonds een afgetrainde mediawellusteling die voor de camera's haar tong gretig in de mond van Britney Spears hangt. De 47-jarige popdiva houdt van uitersten. Net als wij.

Tekst: Nico

Genre: Dance pop
Bijzonderheden: De tijd van politieke, religieuze of seksueel getinte opschuddingen is Mammadona ontgroeid. Confessions doet het dus met tekstueel soms nogal armoedige vraagstukken over liefde op het eerste gezicht, of perfectie bestaat en de liefde voor New York:"I don't like city's, but i like New York. Other places make me feel like a dork". Een stem die na al die jaren nog steeds flinterdun is, al doet een beetje producer en een vocoder wonderen. Een producer die zichzelf groot heeft gemaakt in het recyclen van de jaren zeventig en tachtig, Stuart Price (Les Rhythmes Digitales), die ook nog eens gretig leentjebuur speelde bij de Franse filter-disco-dance-sound. En dat alles opgediend als een "Non Stop All-Dance Tour De Force. Welkom in de altijd weer wondere wereld van de 47-jarige popdiva Madonna! Een wereld die deze keer wordt bevolkt door catchy discoglitters en ongevaarlijke filterdiscodancepop. Madonna hijgt, kreunt, steunt en spreekt zelfs een beetje Nederlands: Ik ben droevig en doet dat alles in een aanstekelijke mix vol dansbeats en vrolijke deuntjes van Stuart Price. Donna Summer's 'I Feel Love' op 'Future Lovers', natuurlijk het inmiddels grijsgedraaide 'Gimme, Gimme, Gimme' van onze Zweedse vrienden op de eerste single, 'Hung Up' en vele andere verwijzingen naar de glitterbollen van de jaren zeventig en tachtig. Is dat leuk, hoor ik de puristen zich nu afvragen. Confession: JA dus!
Hoogtepunt: Future Lovers
Dieptepunt: Elke poging tot diepgang, zoals op 'Isaac', we willen nu van blijdschap rondhuppelen, vooral niet nadenken!
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Tip: leg hem onder de kerstboom voor je zusje. Als zij van blijdschap rondhuppelt en er van geniet, luister jij met een moeilijk gezicht naar die ingenieuze ritmes van Jazzanova. Maar zodra zij naar haar bed is, grijp je je kans om ook nog even lekker rond te huppelen!
Oordeel: 7

Meer info: Madonna

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws