Club Maria Berlin - Dirty Floor (Shitkatapult)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dirty MariaClub Maria

Intro: Club Maria in Berlijn is eigenlijk niet meer een donker hol, maar wel een belangrijk podium voor dansmuziek. Jeff Mills, Matthew Herbert, Ellen Allien en Stewart Walker worden geregeld geprogrammeerd. Uit dezelfde stad is het eveneens machtige label Shitkatapult afkomstig, dat net als de Maria garant staat voor diversiteit. Beide partijen onderhouden daarom een samenwerking, waarvan de door Peter Grummich gemixte compilatie-cd Dirty Live het laatste wapenfeit is.

Tekst: Iddo

Genre: Smerige techno
Bijzonderheden: In juni was Peter Grummich in Rotterdam voor een optreden in het voormalige vrachtschip Stubnitz. Vrij uniek, want zo vaak verlaat hij de clubs bij onze oosterburen niet. Want daar komt zijn bij vlagen woeste sound het meest tot zijn recht. Naast het stevige beukwerk, is Grummich niet vies van een portie minimale techno. Zijn optredens zijn daardoor gevarieerd, net als zijn mix voor Club Maria. De ditmaal door Grummich samengestelde Dirty Floor is rijkelijk gevuld met obscure, maar altijd dansbare tracks. Niet alleen zijn eigen producties floreren in deze sessie, maar ook de tracks van John Starlight, Audion, Audio Werner, Justin Martin & Sammy D en Dirk Leyers. Nummers afkomstig van een spannend label, en grijs gedraaid in een toonaangevende club.
Hoogtepunt: 'New Serious One' van Dirk Leyers is een prachtige plaat.
Dieptepunt: De soms wat rigoureuze overgangen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Dirty Floor geeft niet alleen een beeld van Club Maria, maar zeker ook van het Shitkatapult-label.
Luister ook eens naar: Sami Koivikko - Salmiakki (Shitkatapult)
Oordeel: 7+

Meer info:
Maria

Shitkatapult

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws