Sessions 2 mixed by Derrick Carter (MoS)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een uit de hand gelopen feestje...



Luisteren naar Session volume 2

Intro: Onlangs draaide Derrick Carter in Off_Corso. Een slecht soundsystem en lage publieke opkomst verziekten de avond een beetje. Ondanks dat, draaide de Amerikaan een prima set vol funky houseplaten. Daarbij liet hij horen over vingervlugge mixtechnieken te beschikken. Op zijn nieuwe Sessions mixalbum voor het Britse Ministry of Sound is het wat dat betreft weer raak. Veertig housejuweeltjes, verdeeld over twee cd's en retestrak gemixt, zorgen voor een groot funky housefeest.

Tekst: Marcel

Genre: Chicago house
Bijzonderheden: Tijdens het bovengenoemde optreden in Off Corso kreeg Derrick Carter het aan de stok met de geluidsman van de club. Telkens stelde de technicus het geluid bij en eiste van Carter dat hij niet boven een bepaald volumeniveau mocht komen. En dat is niet verwonderlijk, aangezien hij - ook op deze cd-release - met harde, groovy en diepe baspartijen de kwaliteit van je soundsystem regelmatig test. Als je geen goede versterker of boxen hebt, kun je deze verzamelaar maar beter in het cd-rek laten staan. Stop een van de twee schijfjes ook niet in de gemiddelde diskman. Je oordopjes, die het vaak toch al snel begeven, kraken al voordat je het tweede schijfje beluisterd hebt. Een verklaring? De bijdragen van Paul Woolford, No Assembly Firm, Brett Johnson, Les Rhythmes Digitales (dan wel in de Switch-remix), Magik Johnson en vele anderen die in staat zijn om vette housegrooves uit hun apparatuur te toveren. Voor de magier onder de dj's Derrick Carter is het dan eigenlijk nog maar een koud kunstje om er een groot feest van te maken. Alleen wel zo'n feest waarbij de buren op de muren bonken en de politie op de stoep staat.
Hoogtepunt: Alle (remix)bijdragen van No Assembly Firm, een duo uit Chicago dat binnenkort een album uitbrengt. In de gaten houden dus.
Dieptepunt: Ook de oordopjes van mijn Zen Micro hebben het begeven.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Dat ligt echt aan de kwaliteit van je installatie.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar: Derrick Carter's Squaredancing in a Round House

Classic / Derrick Carter
Ministry of Sound

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws