Output Recordings - Channel 4 (Output)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een vreemd allegaartje


Intro: Je kunt veel van Output Recordings zeggen, maar niet dat de muziek op het label eenzijdig is. Van electropop (LCD Soundsystem) tot melodische folktronica (Four Tet) en gitzwarte synthrock (Black Strobe), Output heeft het allemaal in huis. Gelukkig staart labelbaas Trevor Jackson zich niet blind op grote namen en gunt hij nieuw talent een kans op de vierde editie van zijn Channel-serie.

Tekst: Paul

Genre: Electropunkclashelectronicartrock
Bijzonderheden: Je zou kunnen zeggen dat Channel 4 een vreemd allegaartje is van pretentieloze electroclash, schreeuwerige artrock en experimentele electronica, maar eigenlijk zijn geen twee tracks in hetzelfde hokje te plaatsen. De enige rode lijn is het veelvuldig gebruik van vocalen. Helaas is Channel 4 niet altijd even kwaliteitsvast: tegenover iedere goede track staat jammer genoeg een onbeduidende prul. We beginnen met 'Dog Machine', de openingstrack waarop Von Spar bijna voelbaar zijn spettervocalen in je gezicht spuugt en je de gordijnen injaagt met een krijsend luchtalarm. Holle kreten over lo-fi electrokabaal:je moet er van houden. Dat geldt ook voor het groepje DK7 even verderop. Op Channel 4 zijn ze vertegenwoordigd met 'Life is Everywhere', dat zich het beste laat omschrijven als paskamermuziek voor de H&M. Gelukkig staat tussen deze twee tracks Colder, die ijzige vocalen over strakke beats mixt in 'All the Pretty Girls', een catchy nummer over 'oppervlakkige meisjes'. Even daarna draagt Jackson Fourgeaud een ijzersterke mix bij van Dead Combo's 'You Don't Look So Good', gevolgd door het hilarische hoogtepunt 'Sweaty Balls' van Ruede Hagelstein. Met hoorbaar genoegen galmt Hagelstein boven zijn muziek uit over, jawel, zweterige ballen. Helaas zakt de compilatie daarna wat in elkaar. George Demure neuzelt nog iets vaags over 'een confrontatie' in zijn microfoon en Loneshark piept nog iets over een virtueel dansje door een videophone. De meedogenloze Patrick Wolf remix komt dan iets te laat om de compilatie nog te redden.
Hoogtepunt: De remixes van Jackson Fourgeaud en Patrick Wolf. Colder's 'All the Pretty Girls' en 'Sweaty Balls' van Ruede Hagelstein.
Dieptepunt: Jammer genoeg iets teveel
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval
Oordeel: 6
Luister ook eens naar: Black Strobe - Chemical Sweet Girl, Jackson And His Computerband - Smash
Meer info:
Output Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws