Caged Baby - Will See You Now (Southern Fried)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Kooidansen



Luisteren naar Caged Baby

Intro: Waarom kunnen Engelsen schijnbaar achteloos een lekker klinkende cd in elkaar zetten, terwijl wij van het vasteland vaak zo diep moeten gaan? Het zit gewoon in de genen. Een Duitser moet het bijvoorbeeld met Strauss, marsmuziek en schlagerfestivals in zijn genen doen. Hollanders met smartlappen, Golden Earring en de George Baker Selection. Een Engelsman kijkt terug op een verleden waarin het land al sinds de sixties de bakermat van vele muziektrends is.

Tekst: John

Genre: Electronica
Bijzonderheden: Tom Gandey, Jim Carmichael (drums), Jimmy Day (keyboard) en Kan Lailey (gitaar) duiken onder de naam Caged Baby terug in het verleden. Veel eighties-invloeden vooral, want waar je mee opgroeit blijft nu eenmaal het langste hangen. En dat kan natuurlijk flauw of verkeerd uitpakken. Maar Caged Baby weet van die terugblik een modern en fris klinkende eighties pastiche te maken. Aangevuld met enkele euforisch klinkende nummers (Ibiza vakantieherinneringen?) horen we duidelijk de invloed van de Marsh Family, beter bekend als The Beloved. Ook over de grens wonende anglos als Inxs en Talking Heads laten hun invloed gelden. Verder veel funky gitaartjes, maar ook vette technobaslijnen. Verknipte beats, strings, piano en zware keyboardpartijen. Alles wat Cagedbaby maar leuk vindt, komt voorbij. Het resultaat mag er daarom dus best zijn.
Hoogtepunt: Amplified heart en Hello there.
Dieptepunten: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Het is nog lang geen godswonder, maar wel een overtuigend album met typisch Engelse attitude.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar: Chicken Lips - Clicks, Acid 'n' Disco Dj Naughty - One Naughty Night In Berlin

Southern Fried

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws