Rednose Distrikt - Red Knows (Kindred Spirits)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rondneuzen in catalogus Rush Hour


Inleiding: Rush Hour en het bijbehorende platenlabel Kindred Spirits weten wat er gebeurt aan opvallende, vooruitstrevende muzikale ontwikkelingen. En ze weten ook dat een compilatiealbum de beste manier is om je muziek onder de aandacht te brengen. Dus vroegen ze Rednose Distrikt een verzamelaar samen te stellen uit de de Rush Hour distributie catalogus.

Tekst: JRN

Genre: Rednosedblackmusic
Bijzonderheden: Aardvarck en Steven De Peven waren ooit nog gelijkgestemd met Kid Sublime. Gedrieen vormden ze Rednose Distrikt en brachten het sterke 'Iller dan je ouders' uit. Maar het drietal viel uit elkaar. Kid Sublime ging solo en bracht Basement Soul uit. Aardvarck en Steven De Peven vormen nog steeds Rednose Distrikt, hoewel ze beiden ook alleen werkzaam zijn als producer. Er zijn producties van Kid Sublime en Rednose Distrikt op het eerste deel van wat op een serie mixalbums moet worden opgenomen. Want hun muziek is immers kenmerkend voor het geluid waar Rush Hour voor staat. Zwarte muziek bestaande uit een mix van hiphop, soul, afro, techno, broken beat, funk en nog wat van die aanverwante genres. Maar er dient altijd iets eigengereids bij te zitten. Daarom zoekt RH overal in de wereld naar bijzondere muziek. Zo kan het zijn dat er nummers van de Amerikaanse producer Jneiro Jarrel naast producties van Japanner Mitsu The Beats voorbij komen. Dwele zingt over Mitsu zijn dromerige beats van Right Here. Hun producties zijn samen met nummers van Heavy (Met het lekkere laidback Do for You), Benny Sings en North West Metropolis met Cee Major (The Proov) en Pete Philly op het eerste deel te vinden van het album. Het rustige gedeelte vol soul en hiphop. Met de Domu-remix van NY Boom van Rednose Distrikt begint het overzicht van dance wat ooit via Kindred Spirits is uitgekomen. Denk aan Yotoko (paraat met Bullet-Time en het druipende All creation in de herbewerking), Harco Pront, Recloose, Volcov vs Paradox en Kid Sublime. Bij twee laatstgenoemde komt zomerse percussie aan bod. Meikbar laat hedendaagse disco horen met Sunshine. Rednose Distrikt heeft vruchtbaar rondgeneusd in de collectie van Rush Hour.
Hoogtepunt: Heavy - Do For You, De skit van Rednose Distrikt vrijwel aan het einde van de plaat. Benny Sings - Style, beats & Liberationfronts. D'ran D'ran D'ran - nummertje 11. Mocky - Soul Control
Dieptepunt: Nee, er staan 34 nummers op. Dus als er al een nummer is dat wat tegenvalt, is de ellende zo weer voorbij.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader, zo'n visitekaartje mag elk gedurfd label wel uitbrengen.
Oordeel: 8
Luister ook eens naar: Legends of the underground en Kid sublime

Een groot deel van de artiesten die op dit album staan, is morgen en zaterdag te vinden in Paradiso bij de KS Weekender


Vrijdag eerst live optredens van Dwele, Heavy en Liquid Spirits. Liquid Spirits is de nieuwste signing op het Amsterdamse Kindred Spirits label. Een nieuw collectief van muzikanten en producers waarvan de leden al geruime tijd mee draaien in de Nederlandse muziekscene. De groep bestaat uit drie kernleden: U-gene, Manuel Hugas en Wiboud Burkens die samen alle songs schrijven, zingen, spelen en produceren. Rich medina, Het New Yorkse dj-collectief Rude Movements en Legends of the Underground aangevuld met Domu en het Rotterdamse da Circle of Sole.

Zaterdag treden Roisin Murphy, 2000 Black (Kaidi Tatham en Dego), Sleepwalker met Bembe Segue, Kyoto Jazz Massive, Rednose Distrikt, Nod Navigators en PIPS:lab met The Washing Powder Conspiracy.
Natuurlijk zijn gelijkgestemde zielsverwanten Mr Wix, Antal, All Out K, Tom Trago, Leroy Rey en KC the Funkaholic (initiator van Kindred Spirits) het hele weekend aanwezig om mee te draaien.
Rush Hour
Kindred Spirits

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws