Osunlade- Re-offering (R2Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Prachtig offer


Luisteren naar Re-Offering

Intro: Niet iedereen neemt deephouse nog even serieus tegenwoordig. Het genre bestaat al heel lang en speelt zich dus ook altijd tussen bepaalde grenzen af. In de Europese deephousescene is het momenteel de trend om vooral soulful te klinken. Die producties komen vaak uit Engeland, en hebben meestal een schreeuwende diva aan boord. Een beperkt groepje producers braakt de ene na de andere 'deepe' plaat uit, die vaak liefdevol in de collectie van bijvoorbeeld Defected records wordt opgenomen. En die daarna, verzamelaar na verzamelaar, wordt uitgemolken. Maar het kan gelukkig ook anders!

Tekst: John

Genre: Echt diepe house
Bijzonderheden: De Amerikaanse remixer/producer Osunlade brengt veel van zijn producties uit op het relatief kleine label R2 Records. Major BBE Records, bekend om de goede mixcompilaties en andere verzamelaars, neemt dit soort releases graag over. Dat deden ze met de voorloper - Offering uit 2002 - ook al. Osunlade is een zwarte Amerikaan die van New York naar Puerto Rico verhuisde en in die streken de sfeer uiterst diep opsnoof. Zodoende bleven er dus aardig wat Midden-Amerikaanse geuren aan zijn neusbotje hangen. Geuren die hun oorsprong vaak vinden in Afrika. Dit is zijn tweede 'Offering' en de Europese invloeden van zijn eerste cd zijn hier bijna helemaal verdwenen. Tribal sounds spelen de hoofdrol. De mix is traditioneel opgezet, de platen lopen zo lang mogelijk door. Elk nummer heeft een uiterst vette baslijn en zit vol met stampende percussie. Het mooie is dat het muzikaal ook echt klopt. De meest uiteenlopende instrumenten komen voorbij. Van sax tot vibrafoon, alles is aanwezig. De nummers ademen een sfeer van warmte en melancholie uit. De basis is Afrikaans, de housebeats zijn Amerikaans, en dan zijn er nog wat Braziliaanse en Middenamerikaanse invloeden. Re-Offering is een dansproductie met oog voor muzikaliteit. De vette dans-groove van de deephouse, met als extra een geweldig gevarieerde muzikale invulling.
Hoogtepunt: Gewoon achter elkaar doordraaien dat ding.
Dieptepunt: 1 klein slijmertje, een eigen remix van Tortured Soul, met net wat te weinig pit en iets teveel glibberpotentie halverwege de mix.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Diepe house kan nog steeds diep gaan, zo blijkt.
Oordeel: 8
Luister ook eens naar: Yoruba Soul Mixes

Meer info: Yoruba Records / R2 Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws