Wicked Jazz Sounds compiled by Phil Horneman (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wicked! En nu ook goed doorgerijpt...



Luisteren naar W.J.S.

Intro: Wicked Jazz Sounds is niet alleen de titel van deze verzamel-cd, het is ook de naam van een grote groep mensen die een concept neer hebben gezet met als basis: dansbare jazz. Met een wekelijkse avond in de Sugar Factory en vele uitstapjes naar andere clubs. Op deze cd wordt getracht het gevoel van al die avonden te transformeren naar muziek. En dat willen wij jullie natuurlijk, ook al is het rijkelijk laat, niet onthouden.

Tekst: John

Genre: Bijzonder prettige staalkaart van jazzexponenten. Ergens tussen downtempo en broken-beats in.
Bijzonderheden: Matige cd's zijn er nog steeds in overvloed. Het is voor een artiest natuurlijk ook niet echt gemakkelijk om een heel album lang te kunnen boeien. Bij verzamel-cd's van diverse artiesten zijn de kansen op succes stukken groter. Hier gooit de voorkeur van de samensteller echter nogal eens roet in het eten.
Zoniet bij de samensteller van Wicked Jazz Sounds, onze eigen oer-Hollandse Dj Phil Horneman. Schijnbaar achteloos schudt hij de ene heerlijke plaat na de andere uit zijn mouw. En plaatst de meest uiteenlopende platen strak achter elkaar. Phil draait niet in blokjes. En dat houdt de spanning er goed in. Onder de noemer jazz houdt hij het allemaal lekker breed. Van (niet te) klassieke jazz-anthems naar brasilian breaks, van soul via funk naar hiphop. En dat allemaal zonder opgetrokken wenkbrauw. Voor het eerst sinds lange tijd hopen we na afloop dat de dj nog even terugkomt om deel twee er achteraan te mixen.
Hoogtepunten: The Herbaliser, Quantic, Platinum Pied Pipers, Mark de Clive-Lowe, Infekto, en ga nog maar even door.
Dieptepunt: Dat een uur maar een uurtje duurt.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Met elke draaibeurt stijgt de waardering, en het respect voor Phil. Geweldige platenkeus, en een heerlijk onalledaagse opbouw.
Oordeel: 8,5
Luister ook eens naar:Supernatural Vol. 3 & Supernatural Vol. 2

Wicked Jazz Sounds

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws