Bonobo: It Came From The Sea (Ninja Tune)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Alweer een smulfestijn


Intro: Dat de 'Solid Steel' mix-serie een garantiestempel is geworden voor de betere breaks wordt bij deze zevende editie nog eens bevestigd door Bonobo. De uit Brighton afkomstige Simon Green mixt de soundtrack van een zonnige middag in het park met frisbee en koelbox tot en met het kampvuurtje diep in de avond. Een aanstekelijke beestenboel van de beste breaks 'n cuts.

Tekst: Menno

Genre: zonnige breaks 'n cuts
Bijzonderheden: De Solid Steel mix-serie van Ninja Tune is weer toe aan de zevende editie. Het gaat lang niet zo snel als de Fabric-serie, maar de wereld van de breaks en de cuts is dan ook wat kleiner dan die van de techno, house en minimal bij elkaar. Fabric probeert het weleens met breaks, maar voor strak gesneden breaks, ruizige samples en mengtafeltovenarij steekt de Solid Steel mixserie boven alles en iedereen uit. Ook deze zevende editie is weer een onvermoeibaar en energiek smulfestijn voor de breaks-liefhebber. Bonobo trapt de mix af met wat klassieke cuts uit de Ninja Tune stal: bonkende breakbeats met de obligate fluitjes, sitars en zonnige sfeertjes. Niks nieuws onder de zon zou je denken, deze sound stamt al uit het tijdperk van de big beats uit de tweede helft van de jaren negentig. Bonobo heeft dit gelukkig ook door en zoekt naar een track of 8 (na wat vette breaks van Flevans, Karminsky Experience en Black Grass) naar de diepte, waar de nadruk meer op de melodie komt te liggen. Intussen wordt alles feilloos aan elkaar gemixt. Het hoogtepunt vormt de verknipte Bossa van Jazz Juice. Vijf minuten lang worden getrakteerd op geniale samples en een vlugge en energieke combi van bossa en breaks. Daarna is het tijd voor de Ninja Tune-voorliefde voor alles wat met joints te maken heeft, want de laatste drie tracks zijn rokerige breaks van Amon Tobin, Savath Savalas (alias Scott Herren) en Super Numeri. Bonobo zorgt ervoor dat de Solid Steel mix-serie weer een stukje beter is geworden.
Hoogtepunt: Met Jazz Juice krijg je zin in een vreugdedansje
Dieptepunt: Niet noemenswaardig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 7.5
Luister ook eens naar: Solid Dj Kentaro On The Wheels Of Solid Steel , Mr Scruff presents Keep It Solid Steel , Solid Steel Presents Amon Tobin Live , Herbaliser - Herbal Blend

Meer info:
Ninja Tune

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws