Sharam Jey - 4 Da Loverz (Underwater)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Alleskunner slaat door



Luisteren naar Sharam Jey

Intro: Sharam Khososi, tegenwoordig Sharam Jey, werd geboren in Iran. Na zijn verhuizing naar Duitsland ontwikkelde hij zich al snel tot remixer en producer van platen. Zijn grootste succes tot nu toe is de bewerking van 'Cafe Del Mar' van Energy 52, onder het pseudoniem Three N One. Deze hit bezorgde hem heel wat remix-aanvragen. Sharam' lijst van producties en remixen is dan ook al gauw een paar a4-tjes lang. Zo maakte hij platen op Alphabet City, Hooj Choons, King Kong, Underwater en nog veel meer labels. Remixen deed hij voor uiteenlopende types als Moby, Salt 'n' Pepa, Faith No More, Westbam, Mylo, Kraak&Smaak en de Beegees.

Tekst: John

Genre: File under House. Maar dan met een beetje van alles erdoor.
Bijzonderheden: Sharam hoort tegenwoordig bij de Underwater-familie. En is zelfs de persoonlijke rechterhand van Darren Emerson, de ex Underworld-dj en labeleigenaar. Samen brachten ze onlangs de compilatie Underwater-Episode 4 uit. En op dit label verschijnt dan ook eindelijk het debuutalbum van Sharam.
De sterke kant van Sharam blijkt op dit album juist zijn zwakke plek te zijn. Zo breed inzetbaar als hij is als remixer van de meest uiteenlopende nummers, zo storend is die eigenschap juist op zijn eigen album. Sharam wil ons alles laten horen wat hij leuk vindt, en slaat daarin helemaal door. Maar liefst zestien nummers schenkt hij ons. In een speeltijd van net 58 minuten. Er had dus best nog meer op gekund. Sharam kan echt alles wel (een beetje). Eighties, electro-tech-clash-pop-house, funk, club, jazzy beats, rap, ghetto-electro, scratchen.
D-train-disco mixen met Zapp vocals. When doves cry beats over een Erotic City vocal gooien. Metal-gitaristen laten soleren. Een leuk nummer lanceren, en het dan niet verder uitwerken. Je wordt er moedeloos van. De enkele, spaarzaam gedoseerde, groeibriljant die er af en toe tussen zit, krijgt de kans niet om het wanstaltige mosselbed van klanken te ontstijgen. Man, kies eens een richting. Een goeie eclectische cd maak je alleen met hoogtepunten uit allerlei genres. En niet met een verzameling middenklasse nummers uit eigen doos.
Hoogtepunt: Helaas, geen echte hoogtepunten.
Dieptepunten: Zeker 2/3e van deze cd.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval met baggerpretenties. Veel te hoog gegrepen, Sharam. Als je zo breed wilt gaan, moet je wel van heel goede huize komen om te kunnen overtuigen. Dit lukt zelfs op een verzamel-cd niet eens altijd, laat staan op een artiestenalbum. Je kunt niet overal goed, laat staan de beste, in zijn.
Oordeel: 5-
Luister ook eens naar: Armand van Helden - Nympho

Underwater Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws