Chromeo presents Un Joli Mix Pour Toi (Eskimo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een gemiste kans


Intro: Het uit Canada afkomstige dj- en producerduo Chromeo, bestaande uit Pee Thug en Dave 1, heeft op voorhand alles mee. Een tracklisting die bol staat van de classics, de een nog voller van herinneringen dan de andere, op het eerste gehoor een aantal zeer knappe overgangen en een label dat ze graag alle breedte, diepte en terugblikken gunt. Dus waar wringt de schoen?

Tekst: Nico

Genre: disco-funk
Bijzonderheden: Om te beginnen bij de lengte. Drie kwartier is gewoon te karig. Een groot aantal klassiekers, wat zeg ik, er zit een aantal tijdloze parels in de mix. Dus waarom ze er dan in no-time al weer uitmixen? Zeker als je nog alle tijd van de wereld hebt. Sharon Redd's 'Beat The Street', Chemise 'She Can't Love You' of de lekkerste van allemaal: Herbie Hancock's 'Tell Everybody', man man, wat een feest (van herkenning en herinnering). Had ze in hemelsnaam een paar minuten meer lengte gegeven! Dan de overgangen. Technisch geregeld perfect, echt. De wijze waarop 'Beat The Street' overgaat naar 'She Can't Love You' naar 'Burnin Up' van Michael Jonzun, het verdient allemaal een dikke pluim. Maar ja, perfectie is vaak ook heel saai. Het zo lang mogelijk over elkaar heen te laten lopen, maakt het er allemaal niet spannender op. Pee Thug en Dave 1 kennen hun klassiekers, trekken met sommige tracks zelfs een traantje bij me, maar slaan de plank ergens mis. De euforie bij veel van de tracks duurt namelijk te kort, wordt niet opgebouwd. Een goede mix moet meer zijn dan de optelsom van de afzonderlijke delen. En precies daar wringt de schoen. Helaas.
Hoogtepunt: De muziek. Sharon Redd, Warp 9, Hancock, Chemise, Michael Jonzun, Love Club, Temper...ja, de mannen weten wat de seventies en eighties voor moois hebben opgeleverd.
Dieptepunt: De gemiste kans
Twijfelgeval, aanrader of bagger? twijfelgeval
Oordeel: 5

Meer info: Chromeo / Eskimo Recordings

Luister ook eens naar:
Chicken Lips - Clicks, Acid 'n Disco
Culture Club by The Glimmer Twins

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws