Azuli presents Space Ibiza 2005 (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Binnen in Space is dus the place!



Luisteren naar Space Ibiza 2005

Intro: Ook dit jaar flikken het oudste houselabel van Engeland: Azuli Rcords en - de alweer tot beste club van de wereld gekozen - Space op Ibiza het weer: Het jaarlijkse overzicht presenteren van de platen die de vloeren van de legendarische club vullen. Voor de tweede keer op rij is het labeleigenaar David Piccioni die de mix samenstelde.

Tekst: John

Genre: Een zomerse mix, en een wat donkerder klinkende trip.
Bijzonderheden: Nog steeds geldt dat David bijna overal op Ibiza achter de draaitafels te vinden is, behalve in datzelfde Space. Blijft een beetje een vreemd verhaal toch. De Engelsman kiest zijn plaatjes vooral vanuit het Engelse platenaanbod. En dat kan ook best met al die Engelse dj's op Ibiza. En het altijd prominent aanwezige Engelse publiek. Luisterend naar cd twee flitsen visioenen van een niet te stoppen, dansende menigte voorbij. Handen in de lucht, terwijl zenuwachtig schuifelende lasers voorbijschieten. Mensen joelend en schreeuwend tijdens de breaks. Af en toe even een slokje bier bietsend om de pillen weg te spoelen. Party! Hoe dan ook, het tweede schijfje, de sound die staat voor het steviger binnengebeuren, luistert uiterst lekker weg.



Tja...

De eerste cd staat voor de muziek op het buitenterras. Hier overheersen de zomerse houseklanken. Helaas blijken die dit jaar de aandacht niet altijd vast te kunnen houden. Soms schrok ik ineens op, bleek ik al weer een kwartier in het sportkatern van de krant aan het bladeren te zijn geweest. Had ik net de herhaling van 'Netwerk' gezien. Ineens met een vage kennis in Australie gebeld. Of stond ik plotseling in de kroeg te tafelvoetballen. Ja, de aandacht gleed wel eens weg. Het enige wat van deze cd bleef hangen was Rasmus Faber, en een lekkere remix van een Axwell-nummer. Verder leuke muziek voor een set in de clubs, maar niet boeiend genoeg voor thuis.
Hoogtepunt: Ach, hoogtepunt? Verrassend is het in ieder geval wel: was vorig jaar de stevige tweede cd saai en bloedeloos, deze keer zijn de rollen omgedraaid en kwalificeert de eerste cd met zomerse house zich hiervoor.
Dieptepunt: 26 best aardige nummers, er zit echter weer verdraaid weinig met eeuwigheidswaarde tussen. Maar daar gaat het natuurlijk ook niet echt om. Doordansen is de achterliggende gedachte.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Klein aanradertje, deze dubbelaar is zeker goed te doen voor fervente clubbers.
Oordeel: 7
Luister ook eens naar: Space Ibiza 2004

Space Ibiza

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws