Planet Delsin - Interstellar Sounds Of Stardust (Delsin)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Beeldige techno met een ziel


Intro: Na negen jaar is de vijftigste Delsin-release een feit. Speciaal voor deze gelegenheid stelde het in Amsterdam gehuisveste label een compilatie samen met daarop veel exclusief materiaal van twaalf nationaal en internationaal talentvolle producers.

Tekst: Iddo

Genre: Soulvolle techno, met een link naar Detroit.
Bijzonderheden: Delsin is een onderscheidend label en wereldwijd gerespecteerd. Geregeld duikt de muziek van het Amsterdamse label op de sets van Laurent Garnier en Carl Craig. Bovendien zijn de releases vaak te vinden in de schappen van diverse buitenlandse platenzaken. Ongetwijfeld krijgt deze jubileum-release in de desbetreffende zaken een prominente plek in de etalage, want het is een release om in te lijsten. Planet Delsin is een verzameling van twaalf wonderschone techsoul-nummers met een link naar Detroit. Bekende en minder bekende artiesten vertegenwoordigen Delsin nummer vijftig met diepe, warme en ontroerende technomuziek. Starfighterz is niemand minder dan de Zwitser Deetron en levert, net als Vince Watson, D5, Aroy Dee en Nubian Mindz, 'lichaam en geest in vervoering brengende techno'. Even beeldig is de Detroittechno van Terry Brookes, Speakwave, Shed, $tinkworx, Dj Yoav B, Newworldaquarium en labeleigenaar Peel Seamus. Delsin deel vijftig is een organisch klankenspel dat vele technoharten sneller zal laten kloppen. Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar Delsin 51 t/m 100!
Hoogtepunt: 'Seducer' van Peel Seamus zorgt voor de hoogste concentratie mierentietjes op het lichaam.
Dieptepunt: Onvoorstelbaar. Eindelijk weer eens een release dat in zijn totaliteit de schoonheid van warme, diepe techno laat horen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Oordeel: 8+

Meer info: Delsin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws