Brazilution - Edicao 5.3 (Ministry of Sound)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zomercarnaval!



Luisteren naar Brazilution 5.3

Intro: Musica electronica com sabor do Brasil. Elektronische muziek met de smaak van Brazilie. Jawel! Bij de eerste nummers op cd 1 is het meest elektronische dat je hoort toch hoogstens een orgel, aangesloten op het lichtnet. En soms blijkt de stroom helemaal uit te vallen, en zijn het enkel vocalen, gitaar en fluit die je hoort.

Tekst: John

Genre:Brazileverything.
Bijzonderheden: Maar, dat is gelukkig slechts het begin. Samensteller Ian Pooley kenmerkt zich de laatste jaren steeds meer als een echte liefhebber van het Latingenre. En zoals het de ware liefhebber betaamt, graaft ook hij steeds dieper in het verleden van zijn favoriete muziek. Op het vorige deel in de serie was hij al prominent aanwezig met nieuwe nummers voor zijn nog uit te brengen album 'Souvenirs'. Deze mocht hij helemaal zelf samenstellen en mixen. Zijn vorige latin gerichte studioalbums en verzamelaars staan hier wel in de kast, maar toch meer voor die paar uitschieters dan voor het totaalplaatje. Op Brazilution laat Ian zich wel van z'n beste kant zien. Schijfje 1: 'Sol side' bevat relaxte nummers. Maar hij laat zich niet verleiden tot een parade van louter bossa's. Jazz en funk, melancholieke latin-wave, Braziliaanse r&b; met elk nummer groeit het plezier. Lekker breed, zelfs de alpinisten van Yello mogen hier hun tropenkolder laten horen. De 'Luna'-cd die voor het nachtleven staat, wordt prettig ingeluid door een een mooi funky nummer van Azymuth. Daarna mixt Ian de beats erin en kan het zomercarnaval beginnen. Ook hier laat hij maar zelden een steekje vallen. Misschien is het niet altijd even opvoedkundig verantwoord, maar wat geven al die gitarras en zwoele vrouwenstemmen een goed gevoel. Dan maar een late, korte zomer dit jaar. Met Ian's lange dubbelaar rekken we de zomer uit tot kerstbomentijd.
Hoogtepunten: Hoe vaker je hem draait, hoe meer dingen er uit springen. Uiteindelijk zelfs teveel om op te noemen!
Dieptepunt: Mi Cunta.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Gewoon de beste latin/Brasil verzamelaar die je deze zomer kan kopen. Met liefde verzameld. En dat proef je!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Brazilution 5 en 5.2.
Oordeel: 8,5

Ian Pooley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws