Sao Paris - Movimento (F-Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Af luisteren als straf


Intro: Sao Paris, een muzikale mix van Braziliaanse melancholie en avant-garde elektronica. En dat klinkt net even anders als een combi van latin met broken beats. Of dat andere stelletje: latin met house. Je weet wel: trommeltjeshouse. Piemeltjeshouse.

Tekst: John

Genre:Avantgarde brazil-elektronica.
Bijzonderheden: Leticia is een vrouw die haar gezangen maar moeilijk kon slijten. Haar demo's waren best aardig, maar er ontbrak nog wat aan. Een muzikant vooral, die de kwaliteit van haar vocalen met fijne muziek omhoog kon halen. Op een dag ontmoette ze een geluidstechnicus, die haar teksten wel muzikaal wilde inkleuren. En zo geschiedde. Leticia, voorheen uit Brasilia, en Thomas de geluidstechnicus, die ooit naar Parijs gekomen was. Ze namen wat dingen op, en wisten uiteindelijk zelfs Laurent Garnier enthousiast te krijgen. En die gaf ze een plaatsje op zijn eigen F-com label. Eigenaardig, want zelfs in de persinfo is vermeld: 'een vreemd album, niet echt liedjes, niet slechts Brazilie, niet alleen elektronica'. Een vreemde eend in de 'elektronische bijt' dus. Maar helaas nog veel vaker het lelijke eendje. De combinatie van de warmbloedige zang, met de verknipte, vaak a ritmische geluidscollages irriteert vele malen vaker dan dat zij behaagd. En waarom zijn de vocalen van Leticia ineens vals als die in het Engels zijn? Lijkt het dan meer op Bjork? Deze cd af luisteren is werkelijk een straf. Als muziekliefhebber zou je ze wel bij de oren willen pakken, en schreeuwen: WAAROM? IN GODSNAAM, WAAROM? Deze 'muzikale' combinatie is haast te gruwelijk voor woorden.
Hoogtepunten: De eerste productie van dit stel. 'Ria'. Hier had het bij moeten blijven.
Dieptepunt: De rest.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Diepzwarte bagger.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Het geluid van de Apocalyps. Houd je eigenlijk wel van muziek? Muziek mag je omhoogtrekken of omlaag sleuren. Het mag je zelfs onberoerd laten. Maar als je jezelf tijdens het afspelen afvraagt waarom iemand in godsnaam zoveel ellende over je uitstort, zijn ze gewoon een stap te ver gegaan.
Oordeel: 3



Luisteren naar: Sao Paris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws