Rub 'n' Tug presents Campfire (Eskimo Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De fik erin!


Intro: Wanneer de zomeravond valt, pakt een goedbedoelende amateur zijn slecht gestemde gitaar om wat liedjes rondom een kampvuurtje te spelen. Dat zijn traditioneel de zogenaamde 'evergreens'. Rub 'n' Tug steekt een heel ander kampvuur aan.

Tekst: JRN

Genre: gloeiende eclectische muziek.
Bijzonderheden: New York, de stad waar alles kan. Een metropool waarin al soorten muziek door elkaar gegooid kunnen worden. Het deejayende duo Rub 'n' Tug doet dan ook niet anders tijdens hun maandelijkse 'Campfire' feest in de Bronx. Van alles en nog wat wordt er door Thomas en Eric Duncan op de platenspeler gelegd. Een beetje vergelijkbaar met wat Belgen als Glimmer Twins en 2ManyDJ's doen. Niet vreemd dus dat het Eskimo-platenlabel uit Gent de eerste compilatie van Rub 'n' Tug heeft uitgebracht.
En ze gaan maar meteen met durf van start, want al in het begin komt de jaren '70 rock van Aphrodite's Child voorbij. Aangezien Rub 'n' Tug een beetje met het nummer lopen te pielen, werkt het nog opzwepend ook. Daarna volgt spontaan de dikke en funky disco met bijvoorbeeld het nummr 'Tribute to Jazzy Jay (Death Mix)' van Bronx Dogs. Maar we zijn nog niet uitgerockt, want Rocking Horse komt ook nog van stal met 'Love Do Me Right'. We zijn eigenlijk wel lekker onderweg zo. Want daar is alweer een stevig baslijntje van Bumblebee Unlimited, om weer even af te koelen met 'Heartbreaker' van Double Fantasy. Verder noteren we nog het corny 'Madmen's Discotheque (part two)' van The Chaplin band, en nog wat vroeg (aandoende) house van Pleasure Control, Daniel Wang en Bullet Train. Rijke percussie tijdens 'Dance with the Devil' van Cozy Powell. 'Wave' van Flash and the Pan, zowaar Hot Chocolate en een rustige afsluiting van Linda Law. Al met al te veel onbekende nummers om mee te zingen rondom een kampvuurtje. Juist meer om op rond te springen.
Het geheel is niet zo onnavolgbaar gemixt zoals we gewend zijn van bijvoorbeeld 2ManyDJ's, maar wel verrassend goed, vanwege de aparte platenkeuze en technische hoogstandjes: het wegdraaien van het geluid, het tussentijdse hanengekraai, storingen, hick ups, oorpijnveroorzakende piepjes. En dit alles zonder melig te worden.
Hoogtepunt: Bronx Dogs - Tribute to Jazy Jay (Death Mix), Mr. Cisco - Miss cha cha cha, Bullet Train - Bang Bang
Dieptepunt: De piepende oren af en toe
Aanrader, twijfelgeval of bagger: aanrader, mits je een beetje een muzikale omnivoor bent
Als je dit goed vindt, luister dan eens naar: The Glimmers, 2manyDj's, Hitmeister D, Real el Canario
Oordeel: 8

L2P-essentials: The Urban Eclectic Expierence Volume One
The Glimmers - Dj Kicks

Eskimo Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws