Gayle San - Techno Division Vol.5 (V2)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

strakke mix met muzikaal extraatje


Intro: Gayle San loopt al heel wat jaren mee in het technocircuit en is in feite al een oudgediende in het wereldje. Het is vooral groovy techno met een hoop punch wat de klok slaat in haar mixen en deze mix (de vijfde voor de U60311-club in Frankfurt) biedt daarom verder geen muzikale revelaties. Techno division Vol.5 bestaat hoofdzakelijk uit recht-zo-die-gaat techno voor de vroege uurtjes. Echter biedt een tweede cd'tje wat extra.

Tekst: Menno

Genre: strakke, energieke beuktechno met een extraatje
Bijzonderheden: Dit soort stevige technomixen zorgen er voor dat het gaspedaal wat verder wordt ingedrukt, dat de huishoudelijke klusjes wat sneller volbracht zijn en dat bij het voorfeestje de pret er goed inkomt. Op de eerste cd, 'Red in Red' laat Gayle San er geen gras over groeien en begint al meteen in hoog tempo met donkere, ronde kickdrums om de boel daarna eigenlijk al vrij vroeg in de hoogste versnelling te gooien. Her en der gebeuren er wel wat spannende dingen met platen van James Ruskin, Wesley Goosens, Erick Sneo, Umek en de niet onverdienstelijke producties van Gayle San zelf. Gayle San weet de mix enigzins interessant te houden met strakke mixtechnieken en een neus voor met prikkeldraad vastgezette grooves. De stamper 'Parentheses' van Markantonio & Rino Cerrone die de mix tot een hoogtepunt brengt is hier een perfect voorbeeld van. De 'Blue in Blue' cd laat dan een hele andere kant zien van Gayle San. Stevige electro en onheilspellende technotracks die wat dieper graven dan de 'locked grooves' die de 'Red in Red' schijf domineren. Het zorgt ervoor dat dit niet de zoveelste mix-cd is die na 2 keer draaien in de kast verdwijnt. Het is dan ook de 'Blue in Blue' cd met mooie platen van Adam Jay en DK8 die echt aanbevelenswaardig is.
Hoogtepunt: De Blue in Blue cd
Dieptepunt: Niet echt noemenswaardig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? mix-cd is twijfelgeval, de compilatie is wel aan te raden
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De vorige vijf edities van de Techno division van o.a. Chris Liebing, Carl Cox en Dj Rush
Oordeel: Red in Red 6 , Blue in Blue 7

Meer info: Gayle San

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws