Fabric 23 - Ivan Smagghe (Fabric)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Moddervet zonder camp te worden


Intro: Vorig jaar was de 'Suck My Deck' mix van Ivan Smagghe voor de Bugged Out!-serie een groot succes, dus het was al bekend dat hij sterke mixen kan afleveren. Daarnaast weet hij van wanten in de studio, want samen met Arnaud Rebotini brengt hij zeer verdienstelijke platen uit onder de naam Black Strobe. Met deze Fabric mix laat hij het vet er weer van begin tot eind afdruipen en voegt weer een juweel toe aan de Fabric mix-serie.

Tekst: Menno

Genre: viezige techno/electro/disco/rock
Bijzonderheden: Konrad Black, Audion, Michael Mayer, DJ Koze, het zijn namen die al heel wat doen vermoeden over deze mix. Het is dus maar goed dat Smagghe niet voor de zuinigste platen van deze heren kiest, het zijn knallers als 'Jefferson and Braeside' van Black en de altijd in-your-face platen van Audion (Matthew Dear) zoals 'Just F**king'. Smagghe houdt van vette platen, minimale funk en houdt de vaart er vanaf begin af aan goed in. En ook al zijn de basisingredienten in elke plaat aanwezig (dikke bassen, ranzige percussie, hoekige grooves) deze mix klinkt verrassend divers en verre van formulematig. Her en der gooit hij er net even wat anders door zoals 'No Wow' van The Kills en 'Vertigo Vs Cha!' van Booka Shade. Het hoogtepunt zit toch halverwege de mix als Smagghe platen van jongens als Michael Mayer, Dj Koze en Konrad Black bij elkaar mixt. Het is vet, vreemd, hoekig, zweterig en onweerstaanbaar. Smagghe maakt in een handomdraai van die dansvloer een zompige massa van zwetende lijven. Zelfs de glijerige italoversie van Poni Hoax's 'Budapest' slingert flink wat digitale modder in de oren. Als je je dansmuziek viezig en geil wil hebben, dan is deze Fabric mix een uitstekende keus.
Hoogtepunt: Genoeg.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zowat elke andere editie uit de fabric mix-serie. Zie link voor meer info.
Oordeel: 8.5

Meer info: Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws