Southport 3: Dimitri from Paris, Jazzy B., Quentin Harris

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Als je dit goed vindt, ga dan eens naar het Southport Weekender
Of blijft thuis en koop deze cd


Intro: Mensen die er ooit geweest zijn, hebben al zo vaak aan de thuisblijvers geprobeerd uit te leggen wat er zo speciaal is aan het Southport Weekender. Ook op deze site is al diverse malen getracht de unieke sfeer onder woorden te brengen van dat weekend dat twee keer per jaar aan de immer winderige en regenachtige Britse kust wordt gehouden. Ik ga er dan ook niet meer aan beginnen. Als je wilt weten hoe het Southport Weekender is, ga je er maar naar toe. Of je blijft thuis en koopt deze cd.

Tekst: Roelf Jan

Genre: Muziek van het Southport Weekender.
Bijzonderheden: Voor deze compilatie werden drie dj's gevraagd die afgelopen mei op het Southport Weekender draaiden. Dimitri from Paris draaide samen met zijn discozielsverwant Joey Negro zelfs twee sets: een houseset in de grote zaal, de Powerhouse, en een set in de kleine connaisseurcorner, waar echte discoliefhebber hun hart op konden halen. Dimitri begin zijn cd met het ietwat afgezaagde 'You make me feel' van Sylvester, maar klets er daarna vol in met het spetterende 'Don't you want my love' van Debbie Jacobs. Dan zakt de sfeer een beetje in, tot de aandoenlijke kinderstemmetjes in het prachtige 'He is' van de Sunburst Band het feest terugbrengen. Het is ongecompliceerd, maar wel erg lekker. Met zijn eigen re-edit van 'Live it up' van Sweet Touch uit 1979 bewijst Dimitri dat hij nog altijd een neusje heeft voor het herontdekken van al lang vergeten plaatjes.

Soul II Soul's voorman Jazzy B. pakt het heel anders aan. Zijn cd is het geluid van de Funkbase, de zaal die tijdens het Southport Weekender is ingeruimd voor acid jazz, hiphop, r'n b en soul. En dus vinden we op zijn cd klassiekers van Roy Ayers ('One sweet love to remember'), Marvin Gaye ('Let's get it on') en James Brown (een waanzinnige remix van 'Sunny') en nieuwe platen van Sara Devine en The Rebirth. En bij Jazzie B kan hij natuurlijk niet ontbreken: 'Back to Life', al is hij dit keer wel in een te gekke MAW-mix verpakt. Al zit er weinig lijn in, het zijn stuk voor stuk prachtige platen.

De beste cd van de drie komt van de hand van Quentin Harris. Quentin Harris is 'the new kid on the block'. Na zijn bloedmooie remix van Donnie's 'Cloud 9' was hij daar opeens en is hij nooit meer weggegaan. Met zijn zeer herkenbare stijl is hij in korte tijd een gevestigde naam in de housescene geworden. In mei bewees hij dat hij ook als dj zijn mannetje staat en dat doet hij op deze cd dus ook. Zweterige hypnotiserende house, waarbij je je ogen wil sluiten en wilt wegzweven. Subtiele percussie, diepe bassen en zwoele vocalen. Het hoogtepunt, of misschien beter gezegd: dieptepunt, wordt bereikt als het repeterende 'Punch up' van Laid wordt gevolgd door 'Somedays' van Octave one. Wat een vette platen! De uitsmijter is Quentin's eigen fenomenale 'Let's be young', waarmee hij ook zijn set op Southport afsloot. En bij het horen van deze plaat is het niet moeilijk om voor te stellen hoe een zaal met drieduizend man ergens in een godverlaten vakantiepark boven Liverpool compleet explodeert.
Hoogtepunt: Dimitri from Paris: Debbie Jacobs 'Don't you want my love', Jazzie B.: de MAW-remix van 'Back to life', Quentin Harris: 'Let's be young'
Dieptepunt: Tsja, eigenlijk wil je toch niet naar de cd luisteren: je wilt er bij zijn!
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader!
Als je dit goed vindt: Ga dan eens naar het Southport Weekender
Oordeel: 8,5

Reports v/d Southport-edities die Love2party bezocht heeft:
Southport Weekender 34
Southport Weekender 33
Southport Weekender 32

Southport Weekender

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws