Ian Pooley Presents A Subterranean Soundtrack (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Warme mediterrane housesounds



Meer info en luistermomenten

Intro: Ian Pooley is zo wisselvallig als het weer. Soms excellent in zijn werk als di/producer, dan weer baggerslecht. Zijn debuutalbum Meridian uit '98 is een ware houseklassieker. Opvolger Since Then was een aardige zomerplaat, maar klonk vaak te gelikt. Iets waar zijn laatste album 'Souvenirs' mee is besmeurd: gelikte housemuziek dus. Teveel toeters en bellen.
Drie studioalbums maakte hij. Evenveel verzamelaars kwamen er van zijn hand. De prachtige deephouse op Nite:Life deel 6 en een cd vol deephouseklassiekers voor de Excursions-serie. En nu dus A Subterranean Soundtrack - een dubbel-cd, bestaande uit een dj-mix en een cd met eigen producties en remixes.

Tekst: Marcel

Genre: House.
Bijzonderheden: Deze release is voor Ian Pooley een prima visitekaartje. Hij mag immers zijn kwaliteiten als dj EN producer laten horen. Daarmee heb je een prima promotie-cd die je kan opsturen naar festivalboekers, clubpromotors en een Britney Spears (die tegenwoordig ook in zee gaat met danceproducers). Dat levert toch weer nieuwe dj-boekingen, festivalgigs en remixklussen op. En als je deze Duitser boekt, zoals Club Risk morgen, kun je in ieder geval rekenen op een warme, niet al te moeilijke houseset. Tenminste, als hij de platen die op A Subterranean Soundtrack voorkomen, meebrengt naar Amsterdam. In dit geval prima platen van Chicken Lips, Mike Monday, Chiapet en Carl Craig. De sound is te omschrijven als een warme, stevigere variant van deephouse, met aan het begin veel electro-invloeden.
Niet heel erg anders klinken zijn producties op de tweede cd. Die platen vinden in de platenshops gretig aftrek bij dj's die bekend staan om hun zomerse housesound. Ian Pooley is dan ook een echte 'dj-producer', dat wil zeggen: een producer die perfecte dj-platen maakt. Dat horen we op het tweede schijfje van deze dubbel-cd. Tien zomerse tracks vol groovy en funky housebeats. Vrijwel elk nummer is een voltreffer. De ene nog dansbaarder dan de andere. Met uitschieters als 'Calypso Theme', 'The Fly Shuffle' en zijn remix van Noel Nanton's 'Your Love', zorgt Pooley voor ware vreugdetaferelen op de dansvloer. Hopelijk morgen ook in de Panama.
Hoogtepunt: Het verrassende 'No More Words' van Carl Craig op de mix-cd. En zijn 'Fly Shuffle' op de andere cd.
Dieptepunt: Dat er betere dj-mixen zijn.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Toch wel een aanrader. Vooral voor de dj's onder ons. Deze release is namelijk ook op lp verkrijgbaar. Daar staan toch wel de meest dansbare tracks van deze dubbelaar op.
Als je dit goed vindt, luister dan ook naar: De mixalbums van Miguel Migs op Naked Music.
Oordeel: 7,5 (Een 6,5 voor zijn dj-set en een 8,5 voor zijn eigen producties.)

Love2Party Essentials:
Miquel Migs - Nite:Life 020
Rulers of the Deep - Nite:Life 019
Kenny Hawkes - Nite:Life 017
NRK Singles Vol 6
NRK Singles Vol 4

Ian Pooley draait vrijdag in de Amsterdamse Panama tijdens Funk'd

Ian Pooley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws