Soulheaven Presents Blaze (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Defected concurreert vooral met zichzelf


Intro: En ja hoor, nog geen maand na de release van het 'In the House'-album van Danny Krivit en Eivissa '05, ligt er alweer een nieuwe Defected-compilatie klaar: Soulheaven presents Blaze. Werkt er bij Defected dan niemand met enig verstand van marketing? Want het label lijkt vooral met zichzelf te concurreren, door bijna iedere maand een verzamelaar uit te brengen met exact dezelfde sound. Een sound waar overigens helemaal niets mis mee is.

Tekst: Roelf Jan

Genre: House
Bijzonderheden: Al weet je in grote lijnen al wat je voorgeschoteld krijgt, je bent toch altijd weer benieuwd welke platen de zoveelste gerenommeerde dj bij elkaar heeft gezocht. De heren van Blaze staan bekend om hun mierzoete housesound, die teruggrijpt op oude soul, disco en gospel. Al meer dan tien jaar zijn ze een constante factor in de soulvolle housescene. Samen met Barbara Tucker waren ze dit jaar verantwoordelijk voor een van de grootste dansvloerhits 'Precious Love'. Kevin Hedge is de dj van het duo, en hij mocht de dubbel-cd aan elkaar mixen. CD 1 begint met de latinbeats van Truby Trio, waarna al snel de diepte in wordt gedoken. Afrobeats gaan vloeiend over in Pal Joey's 'Shake that Booty', een plaat waarvan de titel niet beter gekozen had kunnen worden. Dan slaan we opeens linksaf. Na 'Sandcastles' is daar opeens de melodieuze techno van Vince Watson's 'Meaning of Life', een track die je niet zo snel zou verwachten uit de platenkoffer van Kevin Hedge. Jammer genoeg wordt al snel teruggekeerd op het geijkte pad: kabbelende, maar wel erg fijne garage. En die lijn wordt doorgezet op CD 2. En ja, dan gebeurt waar je op kon wachten, de Defected cd's vallen in herhaling. Jon Cutler's 'Running' stond ook al op de In the House van Joey Negro en Danny Krivit. Net als we 'Fly' van 280 West, 'Bar a Thyme' van Kerri Chandler, 'Love Will' van Stephanie Cooke, en 'Another Day' van KOT al eerder hoorden op een Defected-album. Dat maakt deze platen niet minder goed, maar de vraag rijst wel wat de toegevoegde waarde van dit album is. Want hoewel de serie verzamelaars een dikke voldoende scoort, wordt de toegevoegde waarde wel steeds minder.
Hoogtepunt: Vince Watson 'Meaning of Life': eindelijk een verrassing!
Dieptepunt: Alexander Hope 'Big Mistake'. Op die spirituele percussiehouse zijn we nu echt wel uitgekeken.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Een absolute aanrader als je de andere Defected cd's niet hebt. Anders kun je hem gerust laten schieten.
Als je dit goed vindt, luister dan ook naar: Ja, die andere In the House cd's dus. Maar het is wel een herhaling van zetten. Probeer anders het laatste mixalbum van Blaze eens: Found Love (Slip 'n Side)
Oordeel: 8

Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws